Balık, yeterli ve dengeli beslenme söz konusu olduğunda her insan için gerekli olan makro ve mikro besin ögelerini içerisinde bulundurur. Balık, n-3 yani bilinen adıyla omega 3 yağ asitlerini ve kalekisiferol, selenyum gibi vitamin ve mineralleri içerir. Balık tüketimiyle alınan bu besinler, kalp ve damar sağlığı, beyin, kemik ve kas gelişimi gibi temel vücut fonksiyonlarında görev alır. Kemikleri güçlendirirGöz sağlığını korurÇocuklarda ve yaşlılarda zekâ gelişimini destekler Vücuttaki toksinleri atarak vücudu temizlerN-3 takviyesi sağlarDemansı önler Eklem arası sıvı dengesini ayarlarKas hücrelerinde hipertrofi oluştururBağışıklığı güçlendirir Kanser oluşumunu önlerCilt için gerekli protein ve mineralleri sağlarTip 1 ve tip 2 diyabet riskini azaltır Protein, omega 3 yağ asitleri, omega 6 yağ asitleri, D vitamini, B2 vitamini, peptit, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, flor, iyot ve selenyum balıkta bulunan besin maddeleridir. Balıktan en üst düzeyde faydalanmak için genellikle buharda veya ızgara usulü pişirmek gerekir. Yoksa vücut gerekli besin ögelerini alıp kullanamaz. Balıkta bulunan n-3 yağ asitleri, damar ve sinir hücreleri için çok önemlidir. Anne karnındaki bebeğin maksimal gelişimini desteklemek için sadece hamilelikte değil, laktasyon yani emzirme döneminde de balık tüketilmelidir. Ancak gebelerde bazı deniz ürünlerinde bulunan cıva miktarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde bu durum gebeliğin tehlikeye girmesine sebep olabilir.