Hamilelikte anne ve bebek sağlığı için ceviz önemli bir besin kaynağıdır. Ceviz, bebeğin zeka gelişimini olumlu yönde etkiler. Antep fıstığı, protein ve vitamin yönünden zengindir. Günde 10 adet yenen fıstık vücudun yağ ihtiyacını karşılar. Fındık içerdiği kalsiyum sayesinde bebeğin kemik gelişimini güçlendirir. İncir hamilelikte yavaşlayan sindirim sistemini hızlandırır. Kayısı hamilelikte tatlı ihtiyacını karşılarken hassas olan bağırsakları da korur. Ayrıca zengin folik asit, kalsiyum, potasyum ve magnezyum kaynağıdır. Kabak çekirdeği mineral, protein ve içindeki yağ bakımından zengindir. Yaban mersini, idrar yolu enfeksiyonları ve sindirim sistemi problemlerini ortadan kaldırdığı için hamilelikte önemlidir. Badem, içerdiği çinko minerali sayesinde anne sütünü arttırır ve anne karnındaki bebeklerin gelişimine katkı sağlar. Yer fıstığı, içeriğinde E ve B vitaminleri ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini bulundurur. Kemikleri ve kasları kuvvetlendirir. Leblebi tokluk hissi yaratır. Hamilelikte yaşanan bulantı ve kusmaya iyi gelir. Ay çekirdeği, vücudun ihtiyacı olan B grubu vitaminlerini fazlasıyla karşılıyor. Ayrıca folik asit içerdiği için de hamile kadınlarda önemli bir besin kaynağıdır.