Dünyada en popüler turtalardan birini yapmaya ne dersiniz? İşte karşınızda elmalı turta tarifi... • 125 gram tereyağı• 3 su bardağı un• 1 adet yumurta• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu• 1 su bardağı toz şeker• 1 paket vanilya • 4 adet yeşil elma• 3 yemek kaşığı esmer toz şeker• 1 yemek kaşığı tereyağı• 1 tatlı kaşığı toz tarçın• Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz Tereyağını hafifçe eritip soğumaya bırakın. Derin bir kabın içine unu ve şekeri koyun. Üzerine erimiş ve soğumuş olan tereyağını ilave edip iyice yedirin. Vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı da ekleyip yoğurmaya başlayın. Hazır olan hamuru buzdolabında 1 saat kadar bekletin.. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Turta kalıbınızı da iyice yağlayın. Hamurun 1/3 kadarını ayırıp buzluğa kaldırın. Kalan hamuru da tart kalıbına ince bir kat şeklinde yayın. Parmaklarınızla bastırarak düzeltin ve çatalla üzerine delikler açın. Elmaların kabuklarını ayıklayıp rendeleyin. Bir tavada elma rendesini, tereyağını, tarçını ve esmer toz şekeri koyup pişirin. Elmalar yumuşayınca ocaktan alıp dövülmüş cevizleri koyun ve karıştırın. Hazırlamış olduğunuz elmalı harcı tart hamurunun üzerine dökün ve yayın. Üzerine buzluğa kaldırdığınız tart hamurunu rendeleyin ya da elinizle ufalayarak yayın. Fırın 180 derecede ısıtın ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika kadar tartı pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz.Bu tarif Tülay Etkin'e aittir.