Güncelleme Tarihi:
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
90 gram bitter çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
90 gram sütlü çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
90 gram beyaz çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
1 çay bardağı ceviz
70 gram esmer toz şeker
50 gram badem (toz halinde çekilmiş)
225 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limonun rendesi
Bir tahta kaşık ile tereyağı ve şekeri karıştırın.
Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Limon rendesini ilave edin.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yoğurun.
Badem ununu da ekledikten sonra hafifçe 1 dakika daha yoğurun.
Elde attığınız hamura evizi ekleyin, hamura karıştırın.
Sonrasında tüm çikolataları ekleyin ve sadece homojen bir dağılım elde edene kadar karıştırın, fazla yoğurmayın ki çikolatalar erimesin.
Hamuru 10 dk buzdolabında bekletin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde 20 parçaya ayırın ve her birini yuvarlayıp avucunuzun içi ile bastırarak 3-4 cm genişliğinde daireler yapın.
Şekil verdikten sonra kurabiyeleri 30 dk dondurucuda bekletin.
160 °C önceden ısıtılmış fırında (turbo ayarda) 12 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonunda fırında hiç bekletmeden çıkarın ve piştiği tepside bırakarak çekmesini bekleyin. Kurabiye oda sıcaklığına geldiğinde servise hazır olacaktır.
Bu tarif www.oyascuisine.com yazarı Oya Emerk'e aittir.