Limonun dondurulmuş olarak hazırlanması bütün halinde tüketilmesini sağlar. Limon kabuğu, suyuna göre daha fazla vitamin içermektedir. Limonu buzlukta 24 saat beklettikten sonra rendeleyerek salatalara, yemeklere, tatlılara katabilirsiniz. Bu sayede limondan %100 verim almış olursunuz. Limonun içerdiği bileşenler kansere karşı etkilidir, kanser hücre aktivitesinin yavaşlatılmasına yardımcı olur. Dondurulmuş limon vücuttaki toksinlerin atılmasında ve vücudun dinçleşmesinde etkilidir. Parazit ve bağırsak kurtlarını yok edici etkiye sahiptir. Limon, kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederek iyi huylu hücreleri korur. Antibakteriyal etkisi bulunmaktadır. Kısacası limon faydalarında tam anlamıyla faydalanmak için limonu kabukları ile birlikte tüketmelisiniz. Limonu kullanmadan bir gece önce buzluğa atın. Buzluktan çıkardığınız limonu rendeleyerek salatalarınıza, çorbalarınıza ve içeceklerinize ekleyin. Böylece yemekleriniz hem daha çok lezzetli hem de daha vitaminli olacaktır. Limon, yüksek miktarda C vitamini içerir. 1 adet limon tüketimi ile günlük C vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılayabilirsiniz. Limon ayrıca; C vitamini ile birlikte potasyum, kalsiyum ve bakırdan da zengindir. Limonun sağlık üzerine birçok yararlı etkisi bulunmaktadır. Yüksek tansiyon, solunum bozuklukları, yanık, obezite, diş problemleri, ateş, kabızlık, hazımsızlık, boğaz enfeksiyonu gibi tedavilerde limon kullanılır Vücut sıvılarının pH değerini dengeler. Karaciğer ve bağırsakları temizler. Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur. Serbest radikallere karşı koruma sağlar. Beyin ve göz sağlığını korur.Kansere karşı koruyucu bileşenler içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağızda bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur. Kilo kaybına yardımcıdır.Sindirime yardımcıdır