Antioksidan kaynağı besinler sofradan eksik edilmemeli
A vitamini: Yeşil yapraklı sebzeler, havuç, bal kabağı, yumurta ve balık,
C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşilbiber, karalahana, karnabahar, limon, mandalina ve greyfurt,
E vitamini: Badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar ve bitkisel yağlar,
Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler,
Selenyum: Deniz ürünleri, et ürünleri ve sarımsak,
Çinko: Badem, ceviz, kuru baklagiller, bulgur, süt, yumurta, balık ve et.
Bu antioksidan kaynağı gıdalar sonbahar aylarında mutlaka beslenme alışkanlıkları arasına eklenmelidir. Örnek olarak; kahvaltılarda masaya yumurta ile birlikte tam tahıllı ekmek, maydanoz ve yeşilbiber konulmalıdır.