ILIK KÖK SEBZE SALATASI TARİFİ
Malzemeler:
1 adet turp, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet pancar, 1 dal pırasa, 1 adet havuç
Sosu için: 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı balzamik sirke, 1-2 yemek kaşığı bal, tuz, karabiber
Ilık kök sebze salatası tarifi hazırlanışı:
Turp, soğan ve pancarı ve elma dilimi formunda doğrayın.Pırasa ve havucu 1 cm kalınlığında kesin.Doğradığınız sebzeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın.Üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.Pişen sebzelerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.
(Bu tarif lezzet.com tarafından hazırlanmıştır.)