Aynı zamanda yapılan çalışmalar yaban mersininin sinir hücreleri ile etkileşime geçerek strese karşı beyni koruduğunu kanıtlamıştır.
Şeker ve şekerli besinlerin tüketilmesi nörolojik problemlere neden olabilir. Hafızayı zayıflatabilir ve öğrenme kabiliyetinizi azaltabilir. Bu nedenle beyin sağlığınızı korumak istiyorsanız şekeri beslenmenizden uzaklaştırmanızda fayda var.
Montreal Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre fast food ürünlerinin tüketilmesi beynin kimyasında olumsuz etkilere neden oluyor. Bu nedenle beslenme tarzınızda fast-food gıdaları olabildiğince azaltmalısınız.
Kişiler kilo kontrolünü sağlamak veya zayıflamak için tatlandırıcılara yönelebiliyor. Yapay tatlandırıcıları kalorisi olmasa da zararlarının olduğu unutulmamalıdır. Ve fazla miktarlarda kontrolsüzce tüketilmesinin beyin hasarına neden olduğu bilinmektedir.
Kalp sağlığı üzerine olumsuz etkileri bilinmesine rağmen beyin sağlığı üzerine etkilerini çoğu kişi bilmiyor ancak yapılan çalışmalar fazla tuzlu besinlerin tüketilmesinin de beyni olumsuz etkilediğini kanıtlamaktadır. Bu besinlerin bilişssel fonksiyonları etkilediği ve düşünme yeteneğini bozabildiği bilinmektedir.
Alkol de beyni olumsuz etkilemektedir. Zihinsel karışıklığa neden olmanın yanı sıra hafıza kısmını ve rahat düşünme yeteneğini olumsuz yönde etkiliyor.