Yaz aylarında bizi ferahlatan buz kalıpları yalnızca suyu muhafaza etmeyecek, en akla gelmeyecek şekilde hem hayatımızı kolaylaştıracak hem de şaşırtacak. İşte buz kalıplarının şimdiye kadar tahmin etmediğiniz kullanım alanları… Et, tavuk ve sebze sularını daha sonra kullanabilmek için buz kalıplarını koyarak saklayabilirsiniz. Doğranmış limonlarınızı ve naneyi buz kalıplarına koyduğunuzda ileride limonata, smoothie ya da detoks suyu yaparken kullanabilirsiniz. Tereyağını buz kalıplarına sığacak şekilde kesin. Böylece tereyağını pratik bir şekilde yemeklerde, soslarda ya da pastalarınızda kullanabilirsiniz. Bozulmaya yakın olan domates salçasını buz kalıplarında dondurarak ömrünü uzatabilirsiniz. Zeytinyağıyla birlikte dilediğiniz tüm sebzeleri buz küplerine dönüştürebilir, yemeklerde kullanabilirsiniz. Kurabiye hamurlarını buz kalıpları içinde dondurarak ileride kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Smoothie yaparken fazla kalan içeceklerinizi buz kalıbına koyarak dondurabilir, bir sonraki tarifinizde kullanabilirsiniz. Karamel küpleri yapıp üzerine bir de çikolata sos ekleyerek muhteşem bir ziyafet çekebilirsiniz. Artan şarabınızı buz kalıplarına koyun ve bekletin. Bozulmak üzere olan yoğurdunuzu buz kalıplarına koyarak ömrünü uzatabilirsiniz. Kahvenizi buz küplerinde dondurarak kendi soğuk kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Aloe verayı dondurarak istediğiniz zaman vücut ve cilt bakımı için kullanabilirsiniz. Çikolata ve çilekleri bir bütün halinde koyduğunu buz kalıplarından canınız çektiğinde çıkarıp yiyebilirsiniz. Dondurma kutusunu tek seferde yemek yerine buz kalıplarına koyarak tadını çıkartarak yiyebilirsiniz. Muzu çikolata ile doğrayıp buz kalıplarına koyarsanız kendi dondurmanızı elde etmiş olursunuz. Dondurulmuş cheesecake lokmaları yapabilirsiniz.