Azerbaycan pirinci yerine yasemin pirinci kullanılarak da yapılan bu pilavı özel davetlerinizde mutlaka denemelisiniz. Biraz uğraş gerektiriyor ama sonuç buna değer. 750 gr kuşbaşı kesilmiş kuzu eti500 gr İran/yasemin pirinci200 gr haşlanmış kestane veya kestane şekeri3 adet soğan200 gr eritilmiş tereyağı1 tatlı kaşığı tuz10 adet kuru kayısı50 gr sarı üzüm100 gr kabuksuz badem1 yemek kaşığı safran veya zerdeçal1 çay kaşığı limon tuzuHamuru İçin:500 gr un50 gr tereyağı2 adet yumurta2 çorba kaşığı yoğurtTuz Kestaneleri hafifçe haşlayın, kabuklarını soyun. Tavaya koyun ve bir kaşık yağ ilave edip kavurun. Kestane bulunmadığı zaman kestane şekerlerinin tatlısını kağıt havlu ile alıp ve kullanabilirsiniz. Soğanları rendenin iri kısmı ile rendeleyin, tuz serpin. Yağ ilave edin. Rengi pembeleşene kadar kavurun. Zerdeçal'ın 1/3 çay kaşığı kadarını şimdi kullanılmak üzere ilave edin ve karıştırın. Kuzu etini, bir bütün soğan ile hafifçe tencerede çevirin, üzerini aşacak kadar sıcak su koyun ve pişirin. Suyunu süzün, eti, kavrulmuş soğanlı karışıma ilave edin. Üzümleri, ikiye kesilmiş kayısı ve bademleri tavaya koyun. 2 kaşık yağ ilave edin. Yağda kavurun. Hamuru için unu ve yağı birlikte ovun, buna diğer malzemeleri ilave edin ve birlikte yoğurularak pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru biri büyük, diğeri küçük iki parçaya bölün. Büyük parçayı pilavın pişirileceği sapsız tencerenin taban ve kenarlarını kaplayacak ölçüde açın. Kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Her tarafı çok iyi bir şekilde yağlanmış tencereye yerleştirin. Büyük bir tencereye bol su ve tuz koyun, kaynatın. Yıkanmış pirinci içine atın, arada bir karıştırarak bol suda haşlayın, süzgece alın, süzün. Diri diri haşlanan pirinçlerin üzerine 1 kaşık zerdeçal ve limon tuzu dökün. Hafifçe karıştırın. Hazırlanan kalıba biraz pirinç koyun, üzerine kestaneleri dizin. Yine biraz pirinç koyun, üzerine etli karışımı koyun. Kayısılı karışımı da onun üzerine ilave edin. En son yine pirinç koyun. Hamurun küçük parçasını oklava ile kapak gibi açarak üzerine kapatın, alttan gelen hamurla birleştirin. Önceden 180-200 dereceye ısıtılan fırında iyice kızarana kadar pişirin. Pişince servis tabağına alt üst edin, ya tepesinden bir kapak kesilerek servis yapın ya da kek gibi dilimleyin.