Kalori cetvellerine inanmayın
Gıdalar kalori değerlerine göre değil, bağırsak ve diğer sistemlerine etkilerine göre faydalı ya da faydalı olmayan şeklinde ikiye ayrılıyorlar. Akdeniz mutfağı tarzını öğrenip, bu içeriği ve günde bir avuç miktarı çiğ kuruyemişleri öne çıkararak beslenmek önem kazanıyor. Özellikle fabrikasyon yiyecekleri, şekerle hazırlanmış tüm gıda ve içecekleri, kızartmaları, hızlı tüketim ürünlerini ve evde yapılmış olsa dahi mayalı ya da unlu ürünleri tamamen kesmek gerekebiliyor. Bu yiyeceklerin tüketiminde en çok yapılan yanlış ise ürünlerin kalorisi ölçülerek tüketilmeye çalışılmasıdır. Unlu ve mayalı mamullerin tüketiminde kalori hesabından daha önemli olan husus, ürünlerin bağırsak duvarını ve bakteri florasını tahrip ederek başka hastalıklara neden olmasını engellemek olarak açıklanıyor. Bu yiyecekler önce hormonal sistem ve beyin, sonra bağışıklık, yaşlanma süreci, kalp damar ve diğer sistemler üzerinde iltihap üreterek, zehir etkisi yapabiliyor.