16 adımda kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Şamilgil, bayramı sağlıklı geçirmek için önerilerde bulundu, kurban etlerini nasıl pişirmemiz gerektiğine dair tavsiyelerini paylaştı.
Vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan alımı hayati derecede olan bazı vitaminler ve aminoasitler sadece hayvansal besinlerde bulunuyor. Örneğin etteki, sütteki C vitaminin yarıdan fazlası B12 vitamininin ve proteinlerin sindirimini sağlayan enzimlerin tama yakını, antioksidan koenzim-q10, yüksek ısıda ızgara, kaynatma işlemiyle yok oluyor.
Diğer suda çözünen vitaminlerin yüzde 80'i bozuluyor. Yapısı bozulan bu proteinler sindirim siteminden kana geçtiğinde bağışıklık sistemimizde yabancı madde, mikrop muamelesi görebiliyor. Vücudumuzda müzmin bir savaşa neden oluyor.
Kanser, romatizmal hastalıklar, kalp damar hastalıkları, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi sorunları tetikliyor.