Güncelleme Tarihi:
300-350 gr. çilek
½ su bardağı toz şeker
3 adet limon
1 litre su
Çileklerin saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın.
Kuruladığınız çilekleri blendera koyun.
Limonları sıkın ve çileklerin üzerine ilave edin.
Toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek blenderi çalıştırın.
Çilekler tamamen parçalandıktan sonra kalan suyu ekleyip blenderi 1 – 2 dakika daha çalıştırın.
Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1 saat bekletin.
Dilerseniz içine buz koyarak servis edebilirsiniz.
Yarım demlik siyah çay
Bir miktar şeker veya bal
1 tane limonun suyu
10 kalıp buz
Su
Arzu edilen meyve parçaları
Önce çayı demleyin.
Daha sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın.
Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak bal ya da şekeri ekleyin.
Karışıma yeteri kadar su ilave edin.
Buzdolabına alın.
Servis edeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.
4 tatlı kaşığı esmer şeker
2 adet top çikolata dondurma
2 çorba kaşığı şekerli granül kahve
20 ml süt
5 ml espresso
10-15 adet küp buz
Espresso, süt, esmer şeker, kahve ve çikolatalı dondurmayı karıştırın.
Ardından 10-15 parça buzu ezin ve içeceğe katın.
Daha sonra karışımı bardaklara paylaştırın.
Dilerseniz krema ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
10 adet çilek
2 top çilekli ya da vanilyalı dondurma
3 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
3 – 4 adet buz parçası
Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün.
Yoğurt, süt, çilek ve dondurmayı blenderdan geçirin.
Homojen bir karışım elde ettikten sonra bardağa koyun.
Üzerine buz koyarak soğuk olarak servise sunun.
1 büyük fincan hazır kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 top vanilyalı dondurma
2 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti
Bildiğiniz usulde hazır kahveyi hazırlayıp, içine toz şekeri ilave edip karıştırın.
Sonra hazır kahveyi soğumaya bırakın.
Soğuyan hazır kahvenin içine dondurmayı ekleyip, kaşıkla dondurma iyice eriyinceye kadar karıştırın.
Arzu ederseniz üzerine krem şanti veya kremayı ekleyin.
Üzerini süslemek için kakao veya hazır kahve kullanabilirsiniz.
1 litre gazoz
1 litre soda
1 bardak ahududu
1 bardak şeker
2 bardak su
4 bardak portakal suyu
Yarım litre greyfurt suyu
Yarım litre ananas suyu
Ahududuları süzgeçten geçirip kabuklarını ayıklayın.
Ayrı bir yerde tencerenin içine şeker ve suyu ekleyip kaynatın.
Şurubu hazırlayıp soğumaya bırakın.
Şurup soğuyunca içine portakal suyunu, ezilmiş ahududuyu, ananas suyunu, greyfurt suyunu ekleyip karıştırın ve buzdolabına yerleştirin.
Servis edeceğiniz zaman soda ve gazozu ekleyip hafifçe karıştırın.