İçerisinde birçok malzeme bulunan tarhana oldukça sağlıklı, kolay ulaşılabilir ve daha az maliyetli. İşte evde tarhana yapmanın püf noktaları...
Haberin Devamı
MALZEMELER
1 kg etli kırmızı biber
1 kg domates
1 kilo soğan
1 bağ demet
Yarım kilo haşlanmış nohut
1 kilo yoğurt (yoğurdu evde yapmanız tarhananızı daha lezzetli hale getirecektir)
Yarım demet maydanoz
Yaklaşık 4,5 kilo un
İstediğiniz kadar baharat
YAPILIŞI
Öncelikle biberleri, maydanozları, domatesleri, taze naneyi ve son olarak soğanları, doğrayın ve derin bir tencere koyun.
Doğradığınız sebzelerin içine 1 litre su ilave edin.
Sebzeler iyice yumuşayana ve ezilecek kıvama gelene kadar haşlama işlemini devam ettirin.
Daha sonra, önceden haşladığınız yarım kilo nohudu içerisine ekleyin ve karıştırın.
İçerisine yoğurt ekleyin ve blenderdan geçirmeye başlayın.
Bu noktada içerisine istediğiniz baharatları ekleyin. Sumak ve karabiberi eklemeyi unutmayın, kış ayında bu baharatlar size şifa gibi gelecek.
Bu karışımı büyük bir kaba alın ve içerisine 4,5 kilo unu karıştıra karıştıra dökmeye başlayın. Yanınıza aldığınız 1 kilo unu da eğer kıvamı sıvı olursa ekleyebilirsiniz. Unu eleyerek koymanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Daha sonra yaptığınız karışımı cam veya çelik bir kabın içerisine koyun, ağzını kapatın.
En az 3-4 gün bekletin. Bu noktada ne kadar bekletmek istediğiniz sizin damak zevkinize göre değişecektir. Eğer 6-7 gün daha bekletirseniz, çorbanız daha lezzetli olur.
Her gün kapağını açıp mutlaka bu karıştırın. Eğer biraz sulanırsa azar azar un ekleyebilirsiniz.
Tamamen isteğinize göre beklettikten sonra temiz bez bir örtünün üzerine çok kalın bir tabaka olmayacak şekilde dökün.
Bu kısımda eğer güneş görebilen bir yere bırakırsanız, kuruma süresi kısalacaktır.
Kuruduktan sonra, blenderdan geçirin. Soğuk kış günlerinde içinize ısıtacak tarhana çorbanız hazır!