Ev peyniri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Ev peyniri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 16:30

Kendi peynirini kendin yap!

Haberin Devamı

Geleneksel ve deneysel mutfak araştırmacısı ve yazarı İpek Kuşçu, ev peynirinin nasıl yapıldığını detaylarıyla anlattı.

Malzemeler

• 1 litre süt

• 5 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Sütü kaynayana kadar ısıtın. Limon suyunu sıkın ve karıştırın. Ocaktan alın. Üzerini mutfak bezi ile sıkıca kapatın. 2 -2,5 saat sonra tülbentten süzün. Suyunu atmayın sakın. O gün yaptığınız ekmeğe ya da yemeklere katın. İster tuzlayıp, ister balla karıştırıp sevdiğiniz baharat ve eklemelerle peynirinizi yapabilirsiniz.

Sonrasında tek yapmanız gereken taze, güzel, kızarmış bir ekmek ve üstüne kendi imalatınız peynirden yerleştirerek tadına bakmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!