Güncelleme Tarihi:
Ramazan için hazırlanan Raika menüsü mevsimsel ve taze lezzetler sunuyor. Menü, Ramazan sofralarının olmazsa olmazı iftariyeliklerle başlıyor. İftariye tabağında hurma Kudüs, gün kurusu kayısı, siyah zeytin, domates-salatalık söğüş, Erzincan tulum peyniri, tereyağı, reçel, pastırma ve bal yer alıyor. İftariye tabağını ise mercimek çorbası izliyor.
Ana yemek öncesi lezzet şöleni yaşatan başlangıçlar arasında cevizli köz biber, zeytinyağlı fasulye, enginar sote, yaz mücveri ve fındık lahmacun sunuluyor. Birbirinden özel tatları bir araya getiren menünün ana yemekleri arasında patlıcan beğendinin eşlik ettiği kuzu kol tandır ve mevsim salatası ve ızgara sebze ile birlikte sunulan piliç pirzola yer alıyor. İftar sofralarının aranılan tatlılarından irmik helvası ise özel sunumu ile bambaşka bir deneyim yaşatıyor.
RAIKA RAMAZAN MENÜSÜ
İftarlık
Hurma Kudüs & Gün kurusu kayısı
Siyah Zeytin
Domates-salatalıksöğüş
Erzincan tulum peyniri
Tereyağı
Reçel
Pastırma
Bal
***
Çorba
Mercimek Çorbası
***
Başlangıçlar
Cevizli köz biber
Zeytinyağlı Fasulye
Enginar Sote
Yaz Mücveri
Fındık lahmacun
***
Ana Yemek
Kuzu kol tandır, patlıcan beğendi ile
veya
Piliç Pirzola, ızgara sebze ile
***
Tatlı
İrmik Helvası
Beyoğlu/İST.