Güncelleme Tarihi:
Kız arkadaşınıza ya da eşinize sürpriz bir akşam yemeği hazırlamak istiyor ancak bu konuda pek de marifetli olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? Endişelenmenize gerek yok çünkü mutfakla arası iyi olmayan beyler için basit bir akşam yemeği menüsü oluşturduk. İşte, çorbasından tatlısına kadar zorlanmadan hazırlayabileceğiniz bir menü örneği!
Tarhana çorbası
Malzemeler
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram margarin
Tuz
Nane
Hazırlanışı
1 bardak suda tarhanayı 1 saat bekletin. Tencerede yağ, nane ve salçayı hafif karıştırdıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edin. Tuzu da ekledikten sonra topaklanmaması için devamlı karıştırın. Kaynayınca karıştırmayı bırakın ve 5 dakika daha kaynatın.
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun. Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
Biberli ve susamlı bonfile
Malzemeler
4 dilim bonfile
1 fincan süt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Bonfileleri süt, balzamik zeytinyağı, sarımsakla marine edin ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Daha sonra bir düz tabağın içinde karabiber ve susamı karıştırıp marine ettiğiniz bonfileleri bu karışıma bulayın. Kızgın tavada her iki yüzünü de 3-4 dakika pişirin. Şayet eti çok pişmiş seviyorsanız, tavanın kapağını kapatarak 5 dakika daha pişme süresini uzatabilirsiniz.
Muzlu puding
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tane muz
Hazırlanışı
Bir tencerede soğuk sütü ve toz şekeri kaynatın, nişastayı ve tereyağını biraz sütle akıcı kıvamda eritin ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ocaktan alın soyduğunuz muzları robotta püre yapın ve pudinge ekleyin. Vanilyayı da ekleyip mikserle 2 dakika karıştırın ve kaselere koyup ılıdıktan sonra dolaba kaldırın. Soğuyunca üzerlerine muz dilimleri ekleyerek servis yapın.