Güncelleme Tarihi:
8 ay ve üzeri için uygundur.
Tüketmek için en doğru öğün: öğle, ikindi veya akşam
Malzemeler
1,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
Yarım küçük havuç
Yarım küçük kuru soğan
Mevsimine göre 1/4 kabak veya 1-2 yaprak pazı- ıspanak veya 1 parça taze kırmızı biber
1 -1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Havuç, soğan ve diğer mevsime uygun sebze doğranıp üzerine mercimek ve su eklenerek buharlı/ basınçlı pişirime tenceresinde pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine zeytinyağı eklenerek çatal yardımıyla ezilir, uygun sıcaklığa gelince afiyetle yenir. Kuru baklagilleri verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta besin değeri kaybı olmaması adına pişirme suyunun dökülmemesidir.
Bebeğinizde gaz problemi yaşıyorsanız pişen yemeğe çay kaşığının ucuyla kimyon ekleyebilir ya da tüm kuru baklagilleri yaparken öğünden 12 saat önce ıslatarak, ıslatma suyunu 1-2 saatte 1 kez değiştirerek gaz yapıcı bileşenleri iyice uzaklaştırabilirsiniz.
Aynı tarif ilerleyen günlerde daha önceden ıslatılmış kuru fasulye, nohut ve barbunya olarak da denenmelidir.
Not: Bu tarif Diyetisyen Dilan Dalgıç tarafından hazırlanmıştır.