Güncelleme Tarihi:
Tüketmek için en doğru öğün: öğle, ikindi, akşam
Malzemeler
Levrek, lüfer, mezgit, dil balığı vb
İsteğe göre soğan, limon- patates dilimi
Yapılışı
Ayıklanmış balık yıkanarak fırın tepsisinde yağlı kağıt üzerinde ya da fırın poşetine yerleştirilerek pişirilebilir. Ya da tencerede sebzelerle birlikte üzerine yarım su bardağı su eklenerek ağzı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirilebilir.
Pişen balık derisinden ve kılçıklarından dikkatlice ayrıldıktan sonra tek başına verilebilir.
Dilerseniz ayıkladığınız balığı sebze püresinin içerisinde de verebilirsiniz.
Balık seçimi yaparken en önemli kural mevsiminde, denizde yetişen ve daha çok küçük balıklara öncelik verilmeli.
Balık, içeriğindeki yüksek protein, A, K ,B grubu vitaminleri, fosfor, çinko ve omega 3 yağ asidi sayesinde bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimi için oldukça önemlidir.
Önemli not: Ailede alerji öyküsü olan bebeklerde 1 yaşa kadar balık verilmemelidir.
Not: Bu tarif Diyetisyen Dilan Dalgıç tarafından hazırlanmıştır.