Güncelleme Tarihi:
Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Türkiye’de markalaşma alanında yapılan faaliyetlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Marka Türkiye 2017’de eğitimde en iyi marka ödülüne Bahçeşehir Üniversitesi’ne layık görüldü.
Marka Türkiye 2017, TİM tarafından Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikle beraber amaçlanan, Türkiye Markası'nı uzman isimler eşliğinde detaylı olarak ele almak ve Türk firmalarının markalaşma yolunda atacağı adımları hızlandırmak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımındaki etkinlik kapsamında Türkiye ve Türkiye Markası’na değer katan kurumları ödüllendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) de eğitim dalında büyük ödülün sahibi oldu.
Nihat Zeybekci tarafından verilen ödülü alan BAU Rektörü Prof. Dr. Senay Yalçın, mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek, “Her şeyden önce bu ödülü almak insanı cesaretlendiriyor. Kurulduğumuz günden bugüne özellikle uluslararasılaşmayı ve bir dünya markası olma hedefini önümüze koyduk. Bakanımızın da bahsettiği gibi biz icat çıkaranlardanız. Değişik projelerde ve programlarda dünyaya açılmaya başladık. Şu anda 4 kıtada 28 farklı noktada 8 ülkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız dünyada yükseköğretim alanında bir Türkiye markası oluşturmak. Bunun için gece gündüz çalışıp geldiğimiz nokta ile de yetinmiyoruz. Artık dünyada yükseköğretim konusu geçtiği zaman Türkiye markasının da olduğunu duyurmak istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’yi eğitim alanında dünyada temsil etmeye devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, “Bundan sonraki hedeflerimiz Türkiye’nin 2023, 2053 ilk 10 ekonomi hedefleri ile birebir örtüşmekte. Tabii bunların temelinde insan gücü vardır. İnsan da eğitim yoluyla yetiştiriliyor. O yüzden eğitim alanında yeniliklere, inovasyona açık olmalıyız. Bu noktada biraz daha bizlere imkân tanınırsa eminim ki Türkiye hedeflendiklerine mutlaka ulaşacaktır. Çünkü artık Türkiye potansiyelini keşfetti. Bu potansiyelle birlikte 5 -10 yıl içerisinde farklı bir Türkiye ortaya çıkacak. Yaptığınız işlerin takdir ediliyor olması daha iyi işler yapabilmek için çok önemli. O zaman işinizi doğru yapıp yapmadığınızı da anlamış oluyorsunuz veya kendinize çeki düzen veriyorsunuz. Gece gündüz hep yükseköğretimde yeni neler yapılabilir? Dünya neler yapıyor? Bunların arayışı, incelemesi içerisindeyiz ve Türkiye'ye yapılanların daha iyisini kazandırma gayreti içerisindeyiz. Nitekim bugünkü Türkiye markasına değer katanlar ödülü eğitim kategorisinde Bahçeşehir Üniversitesi'ne verildi." dedi.
Bu çalışmalar sayesinde yurtdışından Türk yükseköğretimine yansımaların başladığını söyleyen Prof. Dr. Yalçın, şöyle devam etti:
"Nitekim bu çalışmalarımız ölçüsünde o ülkelerden Türk yükseköğretimine yansımalar başladı ve Türkiye'de daha 2014 yılında 55 bin olan uluslararası öğrenci sayısı bugün 110 bine ulaştı. Sadece Bahçeşehir Üniversitesi'nde 106 ülkeden 3 bin öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bildiğiniz gibi dünya değişiyor. Dijital değişim var. Eğer daha önceki sanayi devrimlerinde olduğu gibi bu değişime de ayak uyduramazsak bunu da kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Ama şunu ifade etmeliyim ki Türk gençliği çok zeki ve fırsat verildiği zaman harikalar yaratıyorlar. Dünyayla yarışabilecek ürünler ortaya çıkartabiliyorlar."
Yalçın, sözlerini şöyle noktaladı: "Türkiye artık potansiyelini keşfetti. Biz de Bahçeşehir Üniversitesi olarak kendi potansiyelimizi keşfetmiş durumdayız. Bu potansiyelin kinetiğe dönüştürülebilmesi için biraz daha yasalarda, yönergelerde, yönetmeliklerde önümüzü açıcı düzenlemelerin olması lazım. Eğer bu yapılırsa hedeflere ulaşmak işten bile değil."