“Ebru'da İstanbul Düşleri” sergisi

Güncelleme Tarihi:

“Ebruda İstanbul Düşleri” sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 16:00

42 eser, 23 Aralık'a kadar Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde.

Haberin Devamı

Ebru sanatçısı Hatice Ünal'ın, ebru üzerine İstanbul'un tarihi mekanlarını resmettiği 42 eser, 23 Aralık'a kadar Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde ziyaret edilecek.

Ünal, sergi hakkında yaptığı açıklamada, bu sergi ile İstanbul'a olan vefa borcunu ödemeyi amaçladığını belirterek, bu çalışmanın 6. kişisel sergisi olduğunu ve birçok karma sergiye farklı eserleriyle katıldığını kaydetti.

Sergideki 42 eserin, 5 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Ünal, ebru üzerine İstanbul silueti, Kız Kulesi, Bozdoğan Kemeri, Rumeli Hisarı, Dikilitaş, Örme Sütun, Alman Çeşmesi, Sultanahmet Camisi, III. Ahmet Çeşmesi, Kariye, Yerebatan Sarnıcı, Kuleli Askeri Lisesi, Ortaköy Camisi, Sokullu Camisi ve Bulgar Kilisesi gibi İstanbul'un tarihi mekanlarını resmettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ünal, çalışmalarında detay ve genel açıları kullandığını ve ışık oynamaları yaptığını anlatarak, “Ebruyu yaptıktan sonra karşısına oturup onunla biraz halleşiyorum. Renklerin bana çağrıştırdığı mekanları resmediyorum” dedi.

Sergiyi birçok yerde açarak İstanbul'un tanıtımında kullanılmasını istediğini belirten Ünal, serginin 23 Aralık'a kadar Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebileceğini kaydetti.

A.A

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!