Dudak dolgusunun etkisi kısa mı sürüyor?

Güncelleme Tarihi:

Dudak dolgusunun etkisi kısa mı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 12:40

Dudak dolgusu hakkında 14 mit...

Haberin Devamı

Dudak dolgusunu; kısa süren, küçük bir enjeksiyon gerektiren, ihtiyaca göre hacimlendirici veya şekillendirici, ayrıca perioral bölgedeki çizgileri ve kırışıklıkları da giderebilen bir dolgu uygulama yöntemi olarak tarif eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Gün Ersü, özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve yakından takip ettiği dudak dolgusu ile ilgili doğru bilinen 14 yanlışı sıraladı.

Yüzümüzde ilk bakışta dikkat çeken dudaklarımız gençleştirme operasyonlarında da en çok rağbet gören organımız. Dudaklarımız ve onları güzelleştirmek adına yapılanlar hakkında doğru bildiklerimizin pek çoğu aslında yanlış. En çok dillendirilen “Dudak dolgusu balık dudağına benzer” söylemi de aslında bir mit. Deneyimli bir uzman tarafından doğru dozda yapılan işlemler, kişiyi karikatürize etmiyor, doğal görünümlü sonuç alınmasını sağlıyor.

Yaşa bağlı olarak, güneş ışınları veya tekrarlanan mimik hareketleri nedeniyle, yüzümüzle birlikte dudaklarımızda da kırışıklıklar oluşuyor. Bu çizgileri gideren estetik uygulamalar arasında ise son yıllarda çeşitleri artan dermal dolgu ürünleri öne çıkıyor. Dudak kalbi denen üst dudakla alt dudağın orta kısımlarının birleştiği noktadan dermal dolgu enjeksyiyonları yapılarak hacim kazandırıp, kontür oluşturmak son dönemlerde estetik bir yenilik.

1- Dudak dolguları kalıcıdır, bir kere uygulandığında geri dönüşümü yoktur.

Gerçek: Dudak hacimlendirme ve şekillendirmede kullanılan dermal dolgu enjeksiyonu kalıcı değildir. Bu dolgular vücut tarafından zamanla emilir. Kişinin yaşam tarzı ve fiziksel yapısı, dış koşullar dudak dolgusunun süresini belirler.

2- Dudak dolgusu uygulaması tehlikeli ve riskli bir uygulamadır, yan etkileri uzun sürer.

Gerçek: Dermal dolgular, işlem uygulanan bireylerin fizyolojik farklılıklarına göre hafif şişlik, kızarıklık veya morarma gibi etkiler yaratsa da enjekte edilen jel, zaten vücutta cilt altında bulunan hyaluronik asidi içerdiği için herhangi bir önemli risk teşkil etmez. Uygulama sonrası belirtiler sadece birkaç gün sürer ve sonrasında herhangi bir rahatsızlık oluşmaz. Son yenilik olan vycross teknolojisi ile geliştirilmiş ürünler sayesinde şişkinlik, morarma ve ödem gibi yan etkiler minimuma indiriliyor.

3- Dudak dolgusunu sadece kadınlar yaptırabilir.

Gerçek: Kadınlar veya erkekler, yaşla birlikte cilt altındaki hyaluronik asidin azalması sonucu cilt elastikiyetlerini kaybederler. Bu kayıp dudaklarda sarkma ve uzama meydana getirebilir. Her iki cins de dudak dolgusu yaptırabilir.

4- Enjeksiyon işlemi uzun sürer.

Gerçek: Enjeksiyon işlemi konunun uzmanı tarafından yapıldığında sadece 10-15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan, hızlı ve kolay bir uygulamadır. Uygulama öncesinde, genellikle lokal uyuşturucu etki gösteren kremler sürülerek 15 dakika sonra enjeksiyona başlanır.

5- İşlem sonrasında fark, birkaç hafta sonra gözlenir.

Gerçek: İşlem yapıldığı anda hemen sonuç verir, aynaya bakıldığında değişiklik hemen fark edilebilir. Enjeksiyona bağlı bir miktar ödem oluşsa da, soğuk uygulaması ile kısa sürede dağılır.

6- Dudak dolgusu enjeksiyonu ağrılı bir uygulamadır.

Gerçek: Geçmişte yapılan enjeksiyon işlemleri sırasında çok az bir miktar ağrı olabilirken, günümüzde artık daha konforlu bir deneyim yaşanabiliyor. Çünkü dolgu maddeleri artık kendi içlerinde de lokal anestezi etkisine sahip maddeler içeriyorlar. Özellikle yeni teknoloji ile üretilen ürünlerin içeriğindeki lidokain sayesinde daha verimli bir süreç yaşanıyor.

7- Dudak dolgusu enjeksiyonları, balık dudağına benzer şekilde çirkin bir görünüme sebep oluyor.

Gerçek: Kişiye özel optimum sonuca odaklı şekilde enjeksiyon miktarını ayarlayabilen deneyimli bir uzman tarafından yapılan işlemler, iyi sonuç veriyor ve bu tarz benzetmelere neden olan görüntüler ortaya çıkmıyor.

8- Dudak dolgusu ile dudakların şekli değiştirilmez.

Gerçek: Dudaklar, deneyimli bir estetik uzmanı tarafından doğru enjeksiyon teknikleri ile işlem öncesi tam olarak planlandığı gibi şekillendirilebiliyor.

9- Dudak dolgusu enjeksiyonu sonrasında eve gidip istirahat edilmesi ve birkaç gün sıvı içecekler tüketilmesi gerekiyor.

Gerçek: Uygulama herhangi bir zamanda; örneğin çalışanlar için öğle tatilinde bile yapılabilir, sonrasında rahatlıkla normal yaşama veya işe geri dönülebilir. Sadece ilk bir saat çok sıcak içecekler tavsiye edilmiyor, çünkü bunlar lokal ödeme sebep olabilirler.

10- Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra dudaklar yapay görünürler.

Gerçek: Sahte görüntü, yapay dolgular ve implantların kullanılmasıyla oluşabilecek bir durum. Aşırıya kaçmayan dudak dolgusu ile doğal dudaklar mümkün.

11- Dudak dolgusunun etkisi kısa süreli olur.

Gerçek: Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi faktörlere bağlı.

12- Dolgu yaptırılınca, estetik işlem yapıldığı başkaları tarafından hemen fark edilir.

Gerçek: Hekimin teşhisi, deneyimi, kişinin yüz haritasının uzaktan ve yakından iyi değerlendirilmesi ve dudak için uygun ürün seçiminde çok büyük önem taşır. Deneyimli bir hekim tarafından yapılan uygulama, herhangi bir ipucu bırakmaz.

13- Dermal dudak dolguları ile yapılan enjeksiyon prosedürleri ekonomik değildir.

Gerçek: Geri dönüşümü olmayan kalıcı dermal dolgu enjeksiyonları veya yağ enjeksiyonları gibi işlemlere göre, 1 yıl süre ile etkisini koruyan ve geri dönüşümü olan dermal dolgular ile yapılan prosedürler yaklaşık olarak 10 kat daha ucuz.

14- Ağız çevresine yapılan dermal dolgu ve botoks uygulamalarının etkileri aynı.

Gerçek: Dermal dolgular ve botoks aynı şeyler değildir. Dolgular statik kırışıklık ve bazı olukları doldururken botoks, mimiklerimiz ile oluşan dinamik kırışıklıkların silikleşmesine yardımcı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!