Doğum sonrası anne estetiği

Güncelleme Tarihi:

Doğum sonrası anne estetiği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 12:00

En büyük deformasyon karın ve göğüs bölgesinde görülüyor.

Haberin Devamı

Kadınların doğum sonrası en büyük deformasyon karın bölgesi, memeler, bel, basenler, bacak içleri ve vajinada kendini gösteriyor. Bu değişikliklerin kadınlarda depresyona varacak sorunlar yarattığını kaydeden Prof. Dr. Murat Türegün, son yıllarda uygulanan kombine yöntemlerle vücudun yeniden düzenlendiği ameliyatlar hakkında bilgi verdi.

Bu ameliyatlar için doğumdan sonra belirli bir zaman geçmesi doğru olacaktır. En azından emzirmenin sonlandığı döneme kadar beklenmesi gereklidir. Bu dönem sonrasında meme, karın dokularının tam olarak eski formuna kavuşması, zayıflama ve toparlanma süreci de yaklaşık olarak 6 ay kadar alabilmektedir.

DOĞUM SONRASI MEME ESTETİĞİ

DOĞUM SONRASI MEME ESTETİĞİnde, memeyi hem büyütme hem de dikleştirme işini aynı anda yapmak gerekmektedir. Bazen de meme küçültülmeli ve dikleştirilmelidir. Emzirme döneminin bitiminden 5-6 ay sonra bu operasyonlar rahatlıkla yapılabilir.

Haberin Devamı

Doğum sonrası hastalarımızda bazen tamamen içi boşalmış memelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda sadece meme derisini çıkararak toparlama işlemi yapmak, memede yeterli dokunun olmaması nedeniyle istediğimiz sonucu vermez. Bu durumlarda memeye bir hacim kazandırarak dikleşmesi için bir silikon protezden yararlanmak gerekir.

Meme ameliyatının ardından eğer ameliyat uygun bir teknikle yapıldıysa ameliyat sonrası, yeniden doğum yaptığında yine bebeğe süt vermek mümkündür. Operasyon sonrası günlük yaşam temposuna dönüş 2 haftayı bulabilir.

DOĞUM SONRASI KARIN GERME

Doğum yapmış bir karında, hem aşırı deri+ yağ sarkmaları gelişir hem de karın duvarına sertlik, gerginlik veren ve iç organların dışarıya bombeleşmesini engelleyen kaslar oldukça gevşek ve ayrıktır. Karın germe ameliyatında da en önemli nokta, karın kaslarını yeteri kadar gerginleştirmektir.

Operasyon sırasında gevşek karın derisi ve yağlı tabaka kaldırıldıktan sonra, fazla deri ve yağ dokusu kesilerek çıkarılır, gevşemiş olan karın kasları birbirine dikişlerle sıkıca yaklaştırılır. Yeni göbek deliği yapılır. Doğum yapmış olan kadınlarda karın germe operasyonu için en az 3 ay kadar beklenmelidir. Süt verme döneminde operasyon yapılması uygun olmadığından bu minimal süre en az 1 yıla kadar çıkarılabilir. Sezaryen operasyonu ile aynı anda karın germe işlemi yapılmamalıdır.

Karın germe operasyonu sonrasında bir gece hastanede yatan hasta, aynı gün kaldırılıp yürütülür. Yaklaşık 1-2 hafta sonra hafif tempolu iş yaşamına ya da okul hayatına dönebilir. Tempolu yürüyüş ile egzersizlere 1 ay sonra başlanılabilir. Operasyondan 6 hafta sonra egzersizlerle karın kasları kuvvetlendirilir ve diyetle kilo alınması önlenirse operasyondan daha mükemmel sonuçlar alınabilecektir.

Haberin Devamı

DOĞUM SONRASI LİPOSUCTİON 

Bu operasyonlar kesinlikle zayıflama operasyonları değil, kontur düzeltici operasyonlardır. Aynı zamanda, sadece vücuttan yağ alınıp atılması değil, bir heykeltraş gibi yontarak , vücuda form verilmesidir. Doğum sonrasındaki dönemde özellikle karın germe operasyonları ile birlikte çok sık uygulanan bir operasyondur.

Doğum sonrası istenilen kiloya ulaşıldıktan sonra (en az 3 ay 1 yıl arası) liposuction operasyonları da rahatlıkla yapılabilir.

DOĞUM SONRASI GENİTAL BÖLGE ESTETİĞİ

Normal doğumun sonucu vajinada oluşan deformasyonların, vajinal daraltma operasyonlarıyla düzeltilip, cinsel hayata çok önemli katkıda bulunmak mümkündür. Vulvadaki anatomik yapıların estetik olarak düzeltilmeleri, yani büyük ve küçük dudaklardaki sarkma ve fazlalıkların giderilmesi de oldukça yüz güldürücüdür.

Haberin Devamı

Ayrıca "mons pubis " diye adlandırdığımız vulva üstünde ve karın katlantısı altında kalan alanın liposuction ile zayıflatılması, liposculpture ile şekillendirilmesi, asılması; büyük vagina dudaklarının yağ enjeksiyonu ile veya diğer dolgu maddeleriyle şekillendirilmesi ve dolgunlaştırılması da yaygın işlemler arasındadır. Bu işlemler için doğum sonrası mutlaka ilk 6 ay kadar beklenmelidir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!