Diyetinizde tüketebileceğiniz ara öğün tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Diyetinizde tüketebileceğiniz ara öğün tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 16:00

Limonlu yoğurt, acılı fındık ve daha fazlası…

Haberin Devamı

Sağlıklı bir zayıflama programında ara öğünlerin de bulunması gerekir. Diyet yapanlar, sizler için bu öğünlerde tüketebileceğiniz tarifler hazırladık. İşte zayıflarken ara yemeklerde yiyebileceğiniz 4 tarif!

Limonlu yoğurt

Diyetinizde tüketebileceğiniz ara öğün tarifleri

Malzemeler

750 ml. süt
120 gr. yoğurt
2 adet limon
1/2 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Limonun kabuklarını rendeleyin. Bir tencereye 100 ml. sütü koyun, limon kabuklarını ilave edip karıştırın ve ısıtın. Ardından şekeri ilave edip tekrar karıştırın. Sütün rengi sarıya dönene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırmaya devam edin. Soğumaya bırakın.
Kabuklarla beraber soğuyan sütü kalan sütle birleştirip 2 saat buzdolabında bekletin ve süzün.
Yoğurdu ekleyip karıştırın ve kavanozlara paylaştırın.

Haberin Devamı

Kapaklarını kapattığınız kavanozları Tefal Yoğurtçum'a yerleştirin ve fişini prize takın. ON/OFF düğmesine basın. Belirlenen süre yanıp söner: 8 saat. Gerekirse dilediğiniz kıvam ve lezzet ayarı için süreyi - ve + tuşlarıyla ayarlayın. OK tuşuna basarak onaylayın.
Mayalama işlemi sona erdiğinde yoğurtları soğumaya bırakıp buzdolabında saklayın.

LİMONLU YOĞURDUN HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Acılı fındık

Diyetinizde tüketebileceğiniz ara öğün tarifleri

Malzemeler

200 gr fındık
1 tutam toz sarımsak
1 tutam sumak
1 tutam acı toz biber
10 ml acısso
10 ml soya sos
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Fındıkları actifry da 5 dakika kavurun.

5 dakika sonra diğer malzemeleri ekleyin ve 4 dakika daha pişirin.

ACILI FINDIĞIN HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Buğday salatası

Diyetinizde tüketebileceğiniz ara öğün tarifleri

Malzemeler

200 gr. buğday
1 adet soğan
1 adet kabak
2 adet havuç
1 bardak sebze suyu veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml. su
Tuz ve karabiber

Haberin Devamı

Hazırlanışı

Buğdayı 1 gece önceden oda sıcaklığındaki suda bekletin. Havuçları kazıyın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havuç ve kabağı küçük küpler halinde doğrayın. Buğdayı yıkayıp süzün ve NutriCook tenceresine koyun. Ardından sebzeleri ve sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp NutriCook’un kapağı kapatın.

Akıllı kontrol saatini 3 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Zeytinyağını ilave edip karıştırın. Buğday salatanızı ılık olarak servis yapın.

Haberin Devamı

BUĞDAY SALATASININ HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Tarçın ve elmalı yoğurt

Diyetinizde tüketebileceğiniz ara öğün tarifleri

Malzemeler

500 ml. süt
20 gr. yoğurt
3 adet elma
20 gr. tereyağı
1/2 yemek kaşığı tarçın
25 gr. esmer şeker

Hazırlanışı

Elmaları soyup küpler halinde doğrayın. Küçük bir tavada veya tencerede tereyağı eritin. Elmaları ekleyin; kısık ateşte tarçın ilavesiyle 5 dakika pişirin. Şekeri ekleyin ve karamelize olana kadar 10 dakika daha pişirin. Elmalar yeteri kadar su bırakmazsa az miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Karışımı, ılıdıktan sonra kavanozlara paylaştırın.

Bir kasede süt ile yoğurdu çatal veya çırpma teliyle homojen hale gelene kadar karıştırıp elmaların üstüne paylaştırın.

Haberin Devamı

Kapaklarını kapattığınız kavanozları Tefal Yoğurtçum'a yerleştirin ve fişini prize takın. ON/OFF düğmesine basın. Belirlenen süre yanıp söner: 8 saat. Gerekirse dilediğiniz kıvam ve lezzet ayarı için süreyi - ve + tuşlarıyla ayarlayın. OK tuşuna basarak onaylayın.

Mayalama işlemi sona erdiğinde yoğurtları soğumaya bırakıp buzdolabında saklayın.

TARÇIN VE ELMALI YOĞURDUN HAZIRLANIŞINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Afiyet Olsun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!