Güncelleme Tarihi:
Kaçınılması gereken yüksek kalorili yiyecek ve içecekler, düzenli ana ve ara öğün saatleri, yeterli miktarda su tüketimi, egzersiz... Bu kurallar zayıflama diyetlerinin temelini oluşturmaktadır. metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını sağlamak için birkaç öneri bulundu.
Zayıflama diyetlerine ilave olarak günde 1-2 fincan içilen yeşil çay, yağ yakımını artırmakta. Etken maddesi olan EGCG (epigallokateşin gallat) ile vücudun insüline olan gereksinimini azaltmakta, böylece yağ artışını önlemekte. Ayrıca idrar söktürücü özelliği ile vücuttaki fazla suyu da atmaktadır.
Tok tutucu ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden dolayı, günde 1 fincan tüketilebilinir.
Süt ve ayran gibi tüketilebilen, probiyotik bir içecek olan kefir, hem bağırsak sağlığına hem de yağ yakımına katkıda bulunmaktadır.
Kafein içeren, çay, kahve, çikolata da metabolizmayı hızlandıran besinler arasında.
İçerisindeki iyot sayesinde metabolizmayı hızlandıran balığa en az haftada 1 gün sofranızda yer verin.
Yemeklerinize ekleyeceğiniz acı biber, kapsaisin adlı etken maddesi ile metabolizmayı hızlandırmaktadır.
İştah kontrol mekanizması üzerinde etkili olan tarçını, süt ve sütlü tatlılarınızın üzerine ekleyebilir, elmanıza serpebilir, sabahları 1 tatlı kaşığı bal ile birlikte alabilirsiniz.
Soğuk algınlığına karşı kış aylarının vazgeçilmezi olan zencefili, günlük beslenmenize dahil ederek yağ yakımınıza katkıda bulunabilirsiniz. Zencefili çay olarak tüketebileceğiniz gibi çorbalarınıza ve yemeklerinize de katabilirsiniz.
Yağ yakımını hızlandıran bir baharat karışımı olan köri, özellikle tavuk yemeklerine ayrı bir lezzet katmakta.
Salatalarınıza ekleyeceğiniz turp ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Metabolizmayı hızlandıran bir diğer baharat olan hardal tohumunu salatalarınıza ekleyebilir, sosunu ise ızgara etlerle birlikte kullanabilirsiniz.
Biberiye bitkisini de salatalarınızda ve soslarınızda kullanarak kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile zayıflamanıza katkıda bulunabilirsiniz.