Diyet yaparken et tüketimi için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Diyet yaparken et tüketimi için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 14:00

Yağ kullanmadan eti lezzetli hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Diyet yaparken yağ kullanımını azaltmak damak tadınızı bozuyorsa, Özgür Şef’in işinizi kolaylaştıracak önerileri diyetinizi sağlıklı bir şekilde devam ettirmenizi sağlayabilir.

Eti pişirirken yağ kullanımının yerine suyun iyi bir alternatif olacağınnı söyleyen Özgür Şef, ızgara için bonfile gibi sırt etlerini tercih etmenin gerektiğini de vurguluyor. Eti yumuşatmak için nasıl bir terbiye yapılmasını ve örnek bir bonfile tarifini ise şöyle anlatıyor:

Eti yumuşatmak için kalorisi düşük bir et terbiyesi

• 4-5 adet dana hayavanının incik kemiği ama kırılmış olsun.
• 2 adet soğan
• 1 adet kereviz
• 1 adet havuç
• Allah ne verdiyse bakın dolaba sebzesi
• 1 fincan sıvıyağ
• 2 bağtaze kekik
• Taze biberiye
• 3 litre su

Bütün malzemeyi su ile birlikte kısık ateşte 1 saat kaynatın ve soguduktan sonra elde ettiğiniz su ile etinizi marine edin.Pişirme tekniklerinide biraz değiştirebilirsiniz mesela; fırındabonfile.

Haberin Devamı

Yağlı kağıda sarılı bonfile

• 1 adet Takoz kesilmiş en az 200 gr bonflile
• 1 diş sarımsak
• 2-3 adet mantar
• 2 ince dilim ekmek
• 1 küçük soğan
• 3 kaşık zeytinyağ

1 adet soğanın yağsız tavada bir çimdik şeker atarak karamelize edin.Diğer tarafta mantarları çok ince doğayın 1 diş dövülmüş sarımsak ve zeytinyağ ile karıştırın, karemelize ettiğiniz soğanları da ilave edin.2 ince dilim ekmeği iyice kızartın hazırladığınız harcın yarısını ekmeğin üzerine sürün ekmeği bonfileyi sarabilecek büyüklükte yağlı kağıdın ortasına koyun ve üzerinede bonfileyi koyun.Kalan harcı bonfilenin üzerine koyarak ikinci ekmeğide üzerine kapatın.Elimizde eti pişmemiş komik bir sandviç olması gerekiyor.Şimdi bu sandvici yağlı kağıtla sarın ve önceden 200 derecede sıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!