Diş beyazlatma nedir?

Güncelleme Tarihi:

Diş beyazlatma nedir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 00:00

Diş beyazlatma ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtı burada

Haberin Devamı

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma, dişin yapısında buluna ve zamanla dış etkenlere bağlı olarak oluşan sararma ve lekeleri yani dişin rengini bozan maddelerin özel beyazlatıcı jeller yardımıyla yok edilmesidir. Diş beyazlatma yöntemiyle dişin içine işlemiş olan renklenmeler ortadan kaldırılır.

Diş beyazlatma işleminden sonra dişler hep beyaz kalıyor mu?

Diş beyazlatmanın uzun bir süre kalıcı olabilmesi tamamen kişye ve dişlerine nasıl baktığına bağlıdır. Çay, kahve, sigara gibi dişin rengini değiştiren etkenler bu kalıcılık süresini kısaltır. Kullanılan macun ve diş fırçalama tekniği de yine bu sürenin uzaması açısından önemlidir.

Diş beyazlatma işlemi evde uygulanabilir mi?

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi de çok sık kullanılan bir yöntemdir. Ancak bu yöntem uygulanmadan önce mutlaka bir diş hekimi tarafından muayene olunmalıdır. Diş hekimi gerekli muayeneyi yaptıktan sonra kişinin ağız ölçüsüne göre evinde rahatlıkla kullanabileceği bir kalıp hazırlar. Diş yüzeyini kaplayacak özellikteki bu kalıbın içerisine beyazlatıcı bir jel sıkılır.  Kalıcı bir beyazlık ve istenilen sonucu elde etmek için bu kalıbın özellikle gece yatarken 8 saat kadar kişinin ağzında kalması gerekir. Bu şekilde, 7–10 gün kadar bir süre uygulanır. uygulanabiliyor.

Klinik tipi diş beyazlatma yöntemi

Bu uygulama yapılırken dişleri beyazlatmak için ışın uygulanıyor. Bu ışından ağız içi ve dudaklar zarar görmesin diye özel yalıtım maddeler ile korunur. Diş taşlarının temizlenmesinden sonra, beyazlatma işlemi, dişe sürülen beyazlatıcı maddenin üzerine beyazlatmayı hızlandıran ışının uygulanmasıyla devam ediyor. Yaklaşık yarım saat- 45 dakika süren bu sürecin tamamlanmasıyla diş üzerinde lekelenme yapan maddeler temizlenir. Hekimin tercihine ve dişin yapısına göre 1–3 seans uygulanabiliyor.

Diş beyazlatma işlemi sonucunda yaklaşık olarak dişler  2–3 ton beyazlar

Diş beyazlatma zararlı mı?

Her iki tip diş beyazlatma yöntemi, uygulama esnasında ve uygulama sonrasında diş minesinin daha hassas olmasına neden olabiliyor ama dişlere geriye dönüşü olmayan herhangi bir zarar vermiyor. Dişlerde oluşan hassasiyet ise kalıcı olmadığı gibi diş minesi üzerinde önemli bir değişikliğe de yol açmıyor. 

Diş beyazlatma fiyatları

Diş beyazlatma işlemi için bir fiyat aralığı belirlemek doğru olmaz çünkü diş hekiminin uyguladığı ve kullanılan jel ve toplam işlem sayısı nedeniyle maliyet değişecektir. Fiyatlandırma konusunda diş hekimleri odasının asgari ücret tarifesi bu konuda fikir sahibi olmanıza yarayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!