Dikiş kaç günde alınır? Dikiş kaç günde kaynar ne zaman iyileşir?

Güncelleme Tarihi:

Dikiş kaç günde alınır Dikiş kaç günde kaynar ne zaman iyileşir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2022 16:25

Dikiş kaç günde alınır, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından merak edilmesinden dolayı önemli konular arasındadır. Bu bakımdan Dikiş kaç günde alınır öğrenebilir ve buna bilgi sahibi olabilirsiniz. Dikiş kaç günde alınır? Dikiş kaç günde kaynar ne zaman iyileşir tüm detaylarıyla birlikte derledik.

Haberin Devamı

Dikiş, atıldığı bölgeye göre 5 gün ile 21 gün arasında alınmaktadır. Dikişin atıldığı gün alınması gereken gün sayısını belirleyen bir etkendir.

 Dikiş Kaç Günde Alınır?

 Dikiş, atıldığı bölgeye göre bir alınma süresine sahiptir. Yüze atılmış olan cerrahi dikişler 5 gün ile 7 gün içerisinde alınmaktadır. Kafa derisine atılmış olanlar 10 günde, boyun bölgesine atılmış olanlar 7 günde, gövdeye ya da kollara atılmış olanlar 10-14 gün içerisinde ve bacaklara atılmış olan dikişler de 14-21 gün arasında alınmaktadır.

 Dikişlerin alınma süresi tamamen yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda yaranın yerine ya da dikişin derinliğine göre bölgeye su değdirmeme süresi de değişmektedir. Dikiş sonrası bölgeye genel olarak 48 saat hiçbir şekilde su değmemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Dikiş Kaç Günde Kaynar Ne Zaman İyileşir?

 Dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi atılmış olduğu bölgeye göre değişir. Dikişler yüz bölgesine atıldığında 5 gün ile 7 gün arasında bir kaynama süresine sahiptir. Kafa derisine atılmış olanlar 10 gün içerisinde kaynarken bacak bölgesine atılan dikişlerin kaynama ve iyileşme süresi 20 güne kadar çıkmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!