Güncelleme Tarihi:
Helvacıoğlu, “Denizde yüzme ile birlikte yapılan egzersizler form tutmak için birebirdir. Her şeyden önce denizde egzersiz yapmak en az risk taşıyan spordur. Nedeni ise suyun kaldırma kuvveti ile ilgili olarak eklemlere yük bindirmemesidir. Aynı zamanda tüm kas gruplarınız aynı anda fakat farklı açılarla çalışır. Kalp ve dolaşım sistemini geliştirip aerobik kapasitesini artıran bu egzersizlere 5-10 dakika yüzdükten sonra başlanmalıdır. Sonrasında su seviyesi kaburga bölgesine kadar olacak şekilde 5 dakika denizde serbest stil koşu yapılır. Ardından 5 etkili egzersize geçilir” dedi.
İşte form tutmak adına denizde yapılabilecek en etkili 5 egzersiz!
1. Biceps Curl: Suyun içinde göğüs bölgesine kadar eğilip, ellerimizi yumruk şeklinde sıkıp, kollarımızı omuz hizasına kadar kaldırıp indirme hareketi. 12 tekrar 3 set yapılır.
Harekette çalışan kaslar: Ön alt kol ve ön üst kol kaslarını çalıştırır.
2. Triceps: Suyun içinde göğüs bölgesine kadar eğilip, ellerimizi yumruk şeklinde sıkıp, kollarımızı omuz hizasına kadar kaldırıp, dirsekler yukarı bakacak şekilde iki kol birden yana açma kapama hareketidir. 12 tekrar 3 set yapılır.
Harekette çalışan kaslar: Arka kol kasları çalışır.
3. Jump in Jack: Her iki ayak eşit zamanda açılarak ve kapanarak, aynı zamanda her iki kol yukarı aşağıya hareket ederek yapılan bir harekettir. 4 set 15 tekrar şeklinde uygulanır.
Harekette çalışan kaslar: Yağ yaktıran, bacak ve kalça kaslarını çalıştıran bir egzersizdir.
4. Twist Rotation: Suyun kaldırma kuvveti nedeniyle bele gelebilecek baskıyı minimum seviyede azaltır. Deniz suyu seviyesi alt kaburga kemiğine kadar olmalıdır. Kollar omuz hizasında tutulmalıdır. Gövde sağ tarafa çevrilir. Gövde tekrar ortaya gelir sonra tekrar sol tarafa çevrilir. Sağ ve sol yön bittiğinde 1 tekrar olur. 15 tekrar 4 set yapılır.
Harekette çalışan kaslar: Bel bölgesindeki yağların yakılmasında ve bel kaslarının kuvvetlenmesinde etkilidir.
5. One leg back : Hareket, deniz suyu bel seviyesinde olacak biçimde, iki bacak yere sabit başlanır. Bir bacak yerde sabit kalırken, diğer bacak arka yukarı doğru kaldırılır, sonra tekrar indirilir. Hareket her iki bacakta eşit sayıda tekrarlanır. Her iki bacakta 15 tekrar 3 set şeklinde yapılır.
Harekette çalışan kaslar: Arka bacak ve kalça kasları.