Damacana su alırken son kullanma tarihine bakın!

Güncelleme Tarihi:

Damacana su alırken son kullanma tarihine bakın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 13:40

İki yıldan fazla kullanılan damacanalar sağlığımızı tehdit ediyor

Haberin Devamı

Hepimizin evlerinde bulunan damacana sular kullanım ömrü bittiğinde sağlığımızı tehdit ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Çiğdem Özbey, damacana su alırken son kullanma tarihine mutlaka bakmamız gerektiğini, günü geçmiş ürünlerin ciddi hastalıklara yol açabileceğini söyledi.

Damacana su alırken özellikle dikkat edilmesi gereken konu son kullanma tarihidir. Türkiye’de yılda yaklaşık 10 milyar litre damacana su üretimi yapılıyor. Bunların da yüzde 80'i plastik ambalajlarda bulunuyor. Plastik ambalajların kullanım süresi 2 yıldır. Eğer damacana su alırken son kullanma tarihine dikkat edilmezse, ciddi sağlık sorunları oluşabiliyor. Bunların başında ise meme kanseri ve kısırlık geliyor. 

Araçlarda yarım kalan suları tüketmeyin

Su firması yöneticisi Nadir Ertaş ise araçlarda yarım kalan pet şişe sularının güneş ışınlarına fazla maruz kaldıkları için bakteri üretiminin daha çok yaşanabileceğini ifade ederek, güneş ışıklarına maruz kalan suların tüketilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ertaş, "En önemli önerimiz güneşte kalan suyu içmemeleri lazım. Yırtık, delikli, yıpranmış damacanalarda su içilmemelidir. Araçlarda yarım kalan sular kesinlikle tüketilmemelidir çünkü onlarda bakteri üretimi daha hızlı olabilir" şeklinde konuştu.

İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!