Daha fazla çiğneyin

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla çiğneyin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 15:00

Besinler daha fazla çiğnendiğinde değerlerini daha az kaybediyor.

Haberin Devamı

Yapılan bir araştırmada besinlerin daha fazla çiğnendiğinde, değerlerini daha az kaybettiği belirlendi.

ABD'deki Prude Üniversitesi'nden Richard Mattes ve ekibinin yaptığı araştırma, parçalanma seviyesinin besinin verdiği enerjiyle bağlantılı olduğunu gösterdi.

Mattes, bademin enerji veren besinlerin başında geldiğini ancak ne kadar çok yendiği değil, ne kadar çiğnendiğinin daha önemli olduğunu vurguladı. Araştırmada katılımcılar; 10, 25 ve 40 kez çiğneyerek badem yedi. Katılımcıların yağ hücrelerini parçalama kapasitesini belirlemek için dışkıları incelendi ve enerji kaybı ölçüldü.

E vitamini için badem ezmesi ve badem yağı

Daha fazla çiğneyenlerin vücudunun, küçük parçaları daha iyi "emdiği" görüldü. Bilim adamları, maksimum E vitamini almak için badem ezmesi ve badem yağı gibi besinlerin tüketilebileceği önerisinde bulundu.

AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!