Çocukların en enerjik kahramanı makarna!

Güncelleme Tarihi:

Çocukların en enerjik kahramanı makarna
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Arbella family ile yemekler eğlenceli.

Haberin Devamı

Çocuğunuza yaz aylarında kaybettiği enerjiyi makarnayla geri kazandırın...

Kış aylarının rehavetinden çıkan çocuklar yaz günlerinde oyun ve eğlencenin doruğuna çıkıyor! Arkadaşlarıyla koşan, yüzen ve oynayan çocuklar yaz aylarında aynı zamanda bol enerji harcıyor. Çocukların kaybettiği enerji için en sağlıklı besin kaynağı da vazgeçilmez yiyecekleri makarna oluyor! Çünkü katkı maddesi içermeyen, irmik ve sudan üretilen makarna enerjiye dönüşüyor

Yaz aylarına uygun hafif soslarla hazırlanmış bir tabak makarna, çocuklara hem enerji hem de mutluluk katar! Üstelik makarnanın içine ekleyebileceğiniz sebze, tavuk, et ya da yoğurtla yedirmekte zorlandığınız besin gruplarından yararlanmasını da sağlayabilirsiniz. Hele de hayallerini süsleyen kahramanların canlandırıldığı makarnalara hayır demeyeceklerinden emin olabilirsiniz

Dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce farklı ülkenin ve kültürün ortak yemeği olan makarna, çocuklar için de vazgeçilmez bir enerji kaynağı! Özellikle kapalı mekânlarda zaman geçirilen kış aylarının rehavetinden çıkan ve sınav stresini üzerinden atan çocuklar için sürekli hareket halinde oldukları yaz aylarında makarna en enerjik kahramanları oluyor.

Yüzerek, koşturarak, oyunlar oynayarak yaz günlerinin tadını çıkaran çocuklar bir yandan da bol bol enerji harcıyor. Yaz aylarında daha çok enerji sarf eden çocukların ihtiyaçları olan enerjiyi doğru şekilde almaları gerekiyor. Türk makarna sektörünün genç markası Arbella Makarna'nın Dış Ticaret Müdürü Gülçin Arslan Hazar, dünyanın dört bir yanındaki çocukların ortak yiyeceği olan makarnanın en önemli ve en sağlıklı enerji kaynağı olduğunu söylüyor.

Sebzeli de olur etli de!

Tüm dünya tarafından bilinen, insan yaşamının altıncı ayından itibaren rahatlıkla tüketilebilen, kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da çeşitli soslarla hazırlanabilen makarnanın mutfağın vazgeçilmezlerinden olduğunu söyleyen Gülçin Hazar, çocuklarının sağlıklı beslenmesine önem veren aileler için makarnanın güçlü bir alternatif olduğunu vurguluyor:
"Makarnanın çocukların en sevdiği yiyecekler arasında olduğunu herkes biliyor. Çocuklar enerji ihtiyaçlarını makarnadan alırken, içine rahatlıkla ekleyebileceğiniz sebze, tavuk, et, peynir ve yoğurtla yedirmekte zorlandığınız besin gruplarından yararlanmasını da sağlayabilirsiniz. Yaz aylarına uygun hafif soslarla hazırlanmış bir tabak makarna, enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sağlıklı bir üründür."

Arbella famıly ile yemekler eğlenceli!

Çocuklara yemeği eğlenceli hale getirmenin önemini de değinen Gülçin Hazar'a göre, bunu başarmak hiç de zor değil:
"Arbella Makarna olarak ailelerin ve çocukların ihtiyaçları doğrultusunda makarnalar üretiyoruz. Bu anlamda Warner Bros çizgi film karakterlerinden oluşan, vitamin ve mineraller açısından da zenginleştirilmiş, artık çocukların market raflarında görünce hemen tanıdıkları Arbella Family önemli bir boşluğu dolduruyor. Ayrıca aileler de makarnayı, çocuğun yemesini istediği besinlerle hem renklendirebilir, hem de sağlıklı bir öğün geçirmesini sağlayabilir. Genellikle canlı renkler çocukların ilgisini çeker. Makarnaya domates, biber, brokoli ve mısır gibi sos malzemeleri ekleyerek desenli, renkli tabaklarda yapılan bir servis, çocuğun ilgisini masada tutmaya ve iştahını arttırmaya yardımcı olacaktır."

Şişmanlatmaz tok tutar

'Makarna şişmanlatır' mitinin ise bir şehir efsanesinden ibaret olduğunun altını çizen ve "Makarna şişmanlatmaz, tok tutar" diyen Gülçin Hazar, şöyle devam ediyor: "Makarna enerjiye dönüşebilen, dünyada diyetisyenler tarafından önerilen bir yiyecektir. Şişmanlatmaz, tok tutar. Ayrıca, katkı maddesi konarak üretilen gıda maddelerinin sağlığımız açısından ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Makarna katkı maddesi içermez, irmik ve sudan üretilir. Çağın hastalığı obezite gibi ciddi bir sağlık sorunu yaşanırken, şişmanlatmaması ve katkı maddesi içermemesi de makarnanın önemini artırıyor."

Dünyanın ortak mönüsü: Makarna

Sahillerdeki otellerin mönüsünde makarnanın mutlaka bulunduğuna dikkat çeken Arbella Makarna'nın Dış Ticaret Müdürü Gülçin Arslan Hazar, şu bilgileri veriyor: "Bunun nedeni makarnanın farklı milletlerden, farklı inanışlardan, farklı yörelerden insanların istedikleri sosları tercih ederek yiyebilecekleri bir yiyecek olmasıdır. Tüm dünyada 22 tip beslenme tercihi tespit edilmiş. Makarna tüm bu beslenme tercihlerine uygun olan bir ürün. Makarna kendine özgü keskin kokusu bulunmadığı, sade bir tat ve lezzette olduğu için çok çeşitli ürünlerle aromatize edilebilir, tat, koku, aroma ve lezzeti arzu edilen zevke uyarlanabilir. Çorbada, ana yemekte, ara yemekte, tatlı ve tuzlu olarak fırında, tavada, tencerede kolayca hazırlanıp servis edilebilir. İnsan yaşamında 6 aylık olduktan sonra tüm yaşamı boyunca tüketebileceği bir makarna türü mutlaka vardır."

İşte çocuklar için neşeli makarna tarifleri:

1- Köfteli ve renkli biberli eğlenceli makarna

Malzemeler

1 Paket Arbella Family Makarna
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
1 adet sarı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik

Köfte için malzemeler

150 gr kıyma
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda, pakette belirtilen süre kadar haşlayıp süzün. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. İyice yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Köfteleri zeytinyağında 6-7 dakika kızartın. Küp şeklinde doğranmış biberleri ve kekiği de ilave edip 2 dakika soteleyin. Tüm malzemeleri makarnaya karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin.

2- Gökkuşağı sebzeler ve tulum peynirli mantı makarna

Malzemeler

1 paket mantı makarna
10 adet mantar
1 adet kırmızıbiber, 1 adet sarı biber, 1 adet yeşilbiber
1 adet kabak
Sızma zeytinyağı
1 adet soğan, 1 dal biberiye
75 gr. Ufalanmış tulum peyniri
Karabiber, tuz

Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda, pakette belirtilen süre kadar haşlayıp süzün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp iyice yıkayın, ince dilimleyin. Kabağı dilimleyin. Soğan ve mantarı küçük parçalar halinde doğrayın. Sebzeleri zeytinyağı, tuz ve biberiyeyle birlikte kısık ateşte pişirin. Biberlerin fazla pişmemesine özen gösterin. Makarnayı karışıma ilave edip karıştırın. Üzerine ufalanmış peyniri ve taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.

BAKMADAN GEÇME!