Çocuklarda nezle ve burun akıntısı nasıl geçer? Çocuklarda nezleye ve burun akıntısına ne iyi gelir

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda nezle ve burun akıntısı nasıl geçer Çocuklarda nezleye ve burun akıntısına ne iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 19:00

Burun akıntısı, bebeklerde ve çocuklarda yetişkin kişilerde çeşitli nedenlerle bağlı olarak ortaya çıkar. Burun akıntısına, grip, alerji, soğuk algınlığı yabancı cisim kaçmasına neden olabilir. Burun boşlaması şeklinde de meydana gelen burun akıntısı berrak ve akışkan yapıda sahip olan bir sıvıdır. Çocuklarda nezle ve burun akıntısı nasıl geçer sizler için derledik.

Haberin Devamı

 

Bazen de yoğun bir mukus ya da bazen de daha az kıvamda da olabilir. Burun akıntısına bazı zamanlar da burun tıkanıklığı eşlik edilebilir. Bu nedenle de akıntıya iyi gelen bazı çözümler bulunur.

Çocuklarda Nezle ve Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

Kış aylarında en çok karşılaşılan salık sorunlarından birisi de burun akıntısı, aşırı burun boşalmasından kaynaklanır. Çeşitli nedenlerle meydana gelen burun akıntısı insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşürür. Bitki çayları sıcak buhar banyosunu yaparak ve ktüketerek burun akıntısı geçirilebilir. Burun akıntısı berrak ve akışkan bir sıvıdır. Aynı zamanda, daha yoğun bir mukus ya da bunların arasında bir kıvama sahip de olabilir.

Burun akıntısı ise, burun dokularını tahriş eden ya da buradaki iltihabi süreci uyarak herhangi bir şeyden dolayı da kaynaklanabilir. Burun akıntısını bazı yöntemler ile durdurulabilir. Burun akıntısı ise şu yöntemler ile geçebilir:

Haberin Devamı

Burun akıntısı, akupresür ile tedavi edilebilir. Burun etrafında bulunan alanda akupresür da kullanmak burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve baş ağrısını hafifletir.

Yüz ve buruna gün içinde birkaç defa ılık nemli bez uygulamak akıntının geçmesine önemli ölçüde yardımcı olabilir.

Burun akıntısının altında yatan nedene göre doktorlar tarafından verilen çeşitli ilaç ve spreyler burun akıntısını da geçirmeye yardımcı olur.

Alerjik durumlara bağlı olarak meydana gelen akıntıları durdurmak için tetikleyici bazı şeyler tespit edilerek bunlardan uzak durulmak gerekir.

Çocuklarda Nezleye ve Burun Akıntısına Ne İyi Gelir?

Akıntı burun deliklerinden de dışarıya ya da boğaz arkasından geniz akıntısı şeklinde de gerçekleşebilir. Burun akıntısı soğuk algınlığının en belirleyici belirtileri arasında yer alır. Bu yöntemlerin başlıcaları ise şunlardır;

Buhar banyosu yapmak: Sıcak buhar solumak, burun akıntısını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olan çeşitli uygulamalar arasında yer alır. Buhar banyosu için de kaynar suya çeşitli yağlardan yaklaşık 3 - 4 damla kadar damlatarak solumak yapılacak olan uygulamanın etkinliğini artıracak bir rol üstlenir. Bunun için de okaliptüs, biberiye, nane, çay ağacı, çam, adaçayı ve kekik yağı da tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Bol miktarda sıvı tüketmek: Burun akıntısı ile birlikte burun tıkanıklığı belirtileri de bulunuyorsa bol miktarda sıvı tüketmek çok büyük bir önem taşır.

Sıcak bitki çayları içmek: Sıcak olarak içilen bitki çayları burun akıntısı için genellikle soğuk bir şekilde içeceklerden daha fazla fayda sağlar. Zencefil, nane, papatya ya da ısırgan gibi anti alerjik ve anti inflamatuar özelliklere sahip olan bitkiler de içeren çaylar tercih tüketilebilir.

Zerdeçal: Burun akıntısı da dahil olmak üzere pek çok sağlık sorununa yararı olan etkileri içinde barındırır. Zerdeçal, çok güçlü bir antioksidan, anti inflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özellikler de içerir. Bu nedenle de burun akıntısı ile birlikte soğuk algınlığı tedavisinde de çok etkili bir yapı barındırır. Burun akıntısının giderilmesi için bir bardak sıcak sütle, bir çay kaşığı toz zerdeçal karıştırılarak yatmadan önce içilerek de tüketilebilir.

Haberin Devamı

Sarımsak: Antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahip olan sarımsak, birkaç bardak suyun içine üç ya da dört diş kıyılmış şekilde birkaç dakika kadar kaynatılır. Üzerine bir miktar şeker de eklenerek hazırlanan bir karışım günde iki defa içilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!