Çocuğunuzun sosyal gelişimine yardımcı olun!

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzun sosyal gelişimine yardımcı olun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 09:50

Çocuğunuz güçlü ve zayıf yönlerini biliyor mu?

Haberin Devamı

Grup çalışması, çocukların sosyal ilişkilerinin öne çıkmaya başladığı okul çağı döneminde; güçlü ve zayıf yönleriyle kendini daha iyi tanıma, ilişkilerini yönetebilme, sorunlara kendi çözümlerini üretebilme, sorumluluklarına daha fazla sahip çıkma ve yaşamını organize etme konularında sosyal gelişimini destekleyici çalışmaları kapsamaktadır. Grupla yapılan çalışmalar; insanı ilişkiler içinde geliştirmeyi ve iyileştirmeyi hedef alır.

Grup ortamı, çocuğunuzun dürüstlük ve samimiyet içerisinde, öğütler almadan ve eleştirilmeden kendini gerçekleştirebileceği bir ortamdır. Bu ortamda çocuklar birbirlerinden güç alarak iç dünyalarını karşılaştırabilir, birbirlerini zenginleştirerek olumsuz duyguların yerine olumluları koyabilme fırsatı yakalarlar. Psikodrama grup terapisi temel alınarak yapılan çalışmalarda, çocukların oyun ve dramalarla eğlenerek, ilişkiler içinde gelişmesi hedeflenmektedir.

Haberin Devamı

Sosyal gelişim psikodrama grup çalışmasının kazanımları

  • Çocuğun iletişim becerilerini güçlendirir.
  • Çocuğun kendisini ve güçlü yönlerini tanımasını sağlar ve özgüvenini destekler.
  • Oyun ve dramalar aracılığıyla farklı sosyal rolleri deneyimleyerek sosyal ilişkilerde empati duygusu gelişir.
  • Sözel olduğu kadar bedensel olarak da kendini ifade etmeyi öğrenir.
  • Spontanitesini destekleyer, sorunlara anlık ve yaratıcı çözümler üretebilmesini sağlar.
  • Başkalarının gözünden nasıl görüldükleri konusunda içgörü kazanmalarını sağlar.
  • Güçlü yönlerini keşfeder, zayıf yönlerini güçlendirir.
  • Her seansta yapılan yaşantısal paylaşımlarla; insanlara duyguların evrenselliğini gösterir.
  • Çocukların sıkça yaşadığı ‘bunu bir tek ben yaşıyorum’ duygusunu olumluya dönüştürür.
  • Birey olarak yaşantısına sahip çıkma ve kendisi için doğru kararlar alabilme becerisini destekler.

Çocuğunuzun sosyal gelişimine yardımcı olun

Grup terapistleri

Ezgi Başaran: Kolektif Psikoloji’nin kurucularından olan Ezgi Başaran, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur. IPI- Z.MorenoPsikodrama Enstitüsü’nde 350 saatlik Psikodrama Grup Terapistliği Temel eğitimini bitirmiş, tez aşamasındadır. Çocuk psikodraması ve Bireysel psikodrama eğitimlerini de tamamlamıştır İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nde co-terapist ve grup terapisti olarak 3 yıl süre ile ve Evlilik Terapileri Enstitüsü’nde Kadıköy Şube Yöneticisi olarak 2 yıl görev almıştır. Bireysel terapi, çocuk terapisi ve psikodrama grup çalışmaları yapmakta, çözüm odaklı terapi, psikodrama ve geştalt terapi metodları ile çalışmaktadır. 

Nihal Akyıldız: İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Nihal Akyıldız, çeşitli resmi ve özel anaokullarında çocuk psikoloğu ve yönetici olarak görev yapmıştır. IPI-Z.MorenoPsikodrama Enstitüsü’nde 350 saatlik Psikodrama-Grup Terapisi temel eğitimini tamamlamış ve Çocuk Psikodraması eğitimini almıştır. 0-12 yaş çocuk ve ailelerine yönelik bireysel terapi, oyun terapisi ve grup terapileri yapmakta, danışmanlık hizmeti ve eğitimler vermekte, test uygulamaları yapmaktadır.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için 0216 999 0 717 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!