Güncelleme Tarihi:
Ton balıklı makarna
Malzemeler: 6 kişilik
200 gram ton balığı
yarım paket margarin
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 kutu krema
2 adet yumurta
150 gram perdelenmiş kaşar peyniri
yarım demet taze soğan
1 adet kırmızıbiber
2 adet küçük boy domates
tuz, karabiber
Süslemek için: Havuç, siyah zeytin, kırmızıbiber, patlıcan
Hazırlanışı:
Makarnayı tuz ve sıvıyağ kattığınız suda 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve bir kâseye alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında unu hafifçe kavurun. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Makarnanın içine yağı süzdürülmüş ton balığını, soğuttuğunuz kremalı harcı, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve kırmızıbiber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber katıp karıştırın. İstediğiniz formdaki bir kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Havuç, siyah zeytin, kırmızıbiber ve patlıcanla süsleyip servis yapın.
Koca ağız
Malzemeler:
4 adet yuvarlak sandviç ekmeği
1 paket labne
150 gram fıstıklı salam
2 adet küçük boy salatalık
1 adet kırmızıbiber
Süslemek için: 2 dilim kaşar peyniri, 4 adet siyah zeytin, 2 adet kırmızıbiber, süt
Hazırlanışı: Yuvarlak sandviç ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesin. Bir kâsede labne, ince kıyılmış salam, kabuklarıyla birlikte küp doğranmış salatalık ve kırmızıbiberi karıştırın. Alt ekmeklerin üzerine bu sosu paylaştırıp diğer ekmekleri üzerlerine kapatın. Kaşar peyniri ve siyah zeytinden göz, kırmızıbiberden kulak yaparak ekmeklerin üzerine yerleştirin. Sütle birlikte servis yapın.
Palyaço omlet
Malzemeler: 1 kişilik
3-4 yaprak ıspanak
1 salçalık kırmızıbiber
20 gram kaşarpeyniri
2 yumurta
10 gram tereyağı
tuz
Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Ispanak ve biberleri yumuşayıncaya kadar kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Çırptığınız yumurtaları ıspanak ve biber karışımına ilave edin. Tuzu ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Bir kiraz domatesi ortadan ikiye bölün. Çocuğunuz omletin üzerine göz olacak şekilde yerleştirebilir. Üçgen kesilmiş küçük bir parça gravyer peynirin üzerine dilimlenmiş zeytin yerleştirerek bunu yapabilir. Kırmızı dolmalık biberden keseceğiniz bir parça ile ağız yaparak süsleyebilir. İşte size Pazar kahvaltıları için süper bir öneri.