Çocuğunuz eğlenerek spor yapsın ister misiniz?

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuz eğlenerek spor yapsın ister misiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

BURCSpor'da çocuklarınız için eğlence, sağlık oyun ve spor bir arada!

Haberin Devamı

BURCSpor'da çocuklarınız için eğlence, sağlık oyun ve spor bir arada! Sportif bir yaşam tarzının ilk tohumlarını sunan Fit Kids Hizmetleri 5-12 yaş arası çocuklar için oyunlar, yetenek değerlendirmeleri ve yönlendirmelerini kapsayan bir program sunuyor.

1- Çocuk Odası

Çocuk odamızda 2-6 yaş arası çocuklar için eğitmen gözetiminde hem eğlendirici hem de geliştirici aktiviteler sunuluyor. Siz BÜMED'in diğer hizmetlerinden faydalanırken çocuğunuz da BÜMED Çocuk Odasında güvenle oyun oynayabiliyor. Çocuk Odası'nda öncelikle çocuğun ortama uyum sağlaması için onun yapmak istediklerinden hareketle serbest etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Daha sonra rulolardan kelebekler, uçan hayvanlar, bilgisayar oyunları, oyun hamurları ile şekiller, legolarla yaratıcı oyunlar yoluyla çocukların hoşça vakit geçirmesi sağlanıyor. Ayrıca yaratıcı-geliştirici yönlerinin motive edilmesi için parmak kuklalarla öyküleme, taklit, kişileştirme, resimli öyküleme yöntemleri uygulanıyor. Küçük yaşta oyunla spora başlayan minikleri hem motorik becerilerini anıma ve geliştirme fırsatı yakalıyorlar hem de akranlarıyla bir arada eğlenerek sporu tanıyorlar.

Basit ölçüm cihazları (Jump Mat, Sit & Reach, Denge Tahtası, Kilo & Boy ölçer vb.) ile ölçümler yapılıyor ve beceri geliştirici oyuncaklarla spor dallarını tanıyorlar. Böylece sportif bir yaşam tarzının ilk tohumlarını atıyorlar.

2- Grup Dersleri

Fitness alt stüdyoda 5-6 ve 7-8 yaş gruplarındaki çocuklara yaş gruplarını göz önünde bulundurarak ayrı ayrı koordinasyon, çeviklik, denge, esneklik ve çabukluk gibi özelliklerini geliştirecek dersler veriliyor. Böylece sporu bir yaşam tarzı haline getiren, sporcu olarak büyümenin sunduğu özellikleri bünyesinde toplayan ve hayatının her yönüne uygulayan bireyler yetiştirmek hedefleniyor. Başlıca grup dersleri Kids in Motion, Kids Circuit ve Flex derslerini kapsıyor. Kids in Motion motorik beceri ve hareket gelişimini güçlendiren bir aerobik dersi. Kids Circuit müzik eşliğinde çocukların dairesel olarak yer değiştirdiği koordinasyon temalı bir grup dersi. Flex ise kasların esnekliğini anırmaya yönelik bir grup dersi.

3- Yetenek Test ve Ölçümleri

Sporda başarı şans değildir. Başarı ölçülebilir, bilimseldir ve süreklilik arz eder. Siz de çocuğunuzun motorik özelliklerini, antropometrik değerlerini ve hangi spor branşına yeteneği olduğunu öğrenmek istemez misiniz? Spor test teknolojileri konusunda dünya lideri Fusionsport ürünleri ile "Sporda Yetenek Secimi" taramaları her ay BÜMED'de gerçekleşecek.

* Testler ve ölçümler 5 yaşından itibaren spor yapmaya engel rahatsızlığı olmayan tüm çocuklara uygulanabilir.
Bu ölçümler sayesinde çocuklara uygun oldukları alanla maksimum gelişim imkânı sunuluyor. Hem vücutlarını hem de kendilerini tanımaları sağlanıyor.

4- Değerlendirme ve sportif yönlendirme

Yapılan yetenek testleri ve ölçümlerinin uzmanlar tarafından değerlendirmesi ebeveynlerle paylaşılıyor ve aileler sportif olarak çocukların gelişimi konusunda yönlendiriliyor. Çocukların becerilerinin uzman bakışıyla değerlendirilmesi sonucu var olan yeteneklerin daha da geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor


5- Fitness Training

BÜMED Fitness Center'da 9-14 yaş arası çocukların kemik kas gelişimlerine destek olacak şekilde antrenman planlan yapılıyor ve eğitmen eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!