Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 09:10
Yaz kış, güneş kremi sürmeden dışarı çıkılmaması gerekiyor.
Vücudun D vitamini üretmesini sağlayan güneş ışığını kontrollü olarak almanın sağlığa pek çok faydası var. Ancak uzmanlar, 15-20 dakikadan fazla direkt güneş ışığı altında durmanın zararlı olduğunu her defasında vurguluyor. Bu nedenle güneşten korunmak çok önemli… Işte, kanser ve cilt yaşlanması gibi durumlara karşı güneşe çıkarken dikkat edilmesi gerekenler…
- Güneşe maruz kaldığımız saatler çok önemli… Güneşin en etkili olduğu saatler 11.00-15.00 saatleri arasıdır. Bu saatler arasında direkt güneş ışınlarına maruz kalmamaya dikkat edin.
- Etkisini gösterebilmesi için cildinize güneş kremi ya da koruyucuyu güneşe çıkmadan yarım saat önce sürün. Yüzünüze ve gövdenize eşit şekilde ve bolca dağıtın.
- Şemsiye altında durmanız size güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumaz. Bu nedenle gölgede dahi güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin.
- Güneşe çıkarken mutlaka geniş kenarlı şapka takın, gözlük kullanın.
- Bol su içmeyi ihmal etmeyin.
- Cildinizde leke oluşturmaması için güneşe çıkmadan önce parfüm, deodorant gibi alkollü ürünleri cildinize sürmeyin.
- Güneşli günlerde vücudunuzu mümkün olduğu kadar çok örtebilen ve açık renkli kıyafetleri tercih edin.
- UV ışınlarına uzun süre maruz kalmak cildi yaşlandırır. Bu nedenle güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmemeli, belirli aralıklarla kremi tazelemelisiniz.
YAZ KIŞ GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN
Uzmanlar, güneş ışınlarının cilt üzerindeki sıcaklıklarla ve mevsimlerle ilgili olmadığını, bu nedenle yaz mevsiminin yanı sıra kışın da güneş koruyucu kullanmanın önemli olduğunu vurguluyor. Kış güneşi de olsa güneş kremi kullanmak gerekiyor çünkü ışınlar buluttan bile geçiyor. Bu nedenle kışın, en azından güneş gören el, yüz gibi bölgelere güneş kremi mutlaka uygulanmalı.
YVES ROCHER UV BEAUTY SHIELD İLE HEM GÜNEŞİN HEM DE GENÇ BİR CİLDİN KEYFİNİ SÜRMEYE NE DERİNİZ? HER CİLT TİPİNE UYGUN VE 50 KORUMA FAKTÖRLÜ BU YAŞLANMA KARŞITI KORUYUCU ÜRÜNÜ YAZ KIŞ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN.
‘İlandır’