Camdaki Kireç Lekesi Nasıl Çıkar Ve Neyle Temizlenir?

Güncelleme Tarihi:

Camdaki Kireç Lekesi Nasıl Çıkar Ve Neyle Temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 03:41

Camda oluşan kireç lekelerinin sirkeli su ya da limon suyu ile çıkması mümkündür. Eğer camlarınızda kireç lekesi olursa bir deterjanlı su ile de bu kireçleri silebilirsiniz. Korkulu bir leke gibi görülse de camdaki kireç lekesinin nasıl çıkacağı hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Camdaki kireç lekesini limon ya da portakal yağı ile temizlemek mümkündür. Bunun dışında sirke ya da tuzlu su da lekeleri çıkarmak için denenebilir.

Camdaki Kireç Lekesi Nasıl Çıkar?

Camda oluşmuş olan kireç lekesinin nasıl çıkacağı özellikle ev hanımlarının merak ettiği konular arasındadır. Bu lekeleri çıkarmanın yolları şu şekildedir:

Bir şişenin içerisinde su ve sirke koyarak camdaki kireç lekesinin üzerine sıkmak gerekir. Sonrasında bu alanı temiz bir bez yardımı ile temizleyerek kireç lekesini çıkarmak mümkündür.

Limon suyu da kireç lekesinin çıkması için kullanılır. Asidik özelliği olması nedeniyle aynı uygulama için sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Limon suyu yerine direkt limonu da kireç lekesinin üzerine sıkarak bir süre beklemek mümkündür. Bu da kireç lekesinin kısa sürede çözülmesine ve temizlenmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Toz halinde olan deterjan ya da temizlik malzemelerini de kirecin üzerine serperek sonrasında üzerine su sıkarak temiz bir bez ile temizlemek mümkündür. Bu noktada sade su yerine deterjanın üzerini sirkeli ya da limonlu su ile ıslatarak temizlemek daha etkili bir çözümdür.

Özel olarak kireç için üretilmiş olan deterjan ya da temizlik malzemelerini kullanarak da temiz bir sünger ya da bez yardımı ile kireç lekesini temizlemek mümkündür.

Neyle Temizlenir?

Kireç lekesi inatçı bir lekedir ve her yerde olduğu gibi camlarda da kireç lekesi ile karşılaşmak mümkün olur. Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak kireç lekelerinin temizliği için üretilmiş olan temizlik malzemeleri de kullanılabilir. Bu ürünleri kireç lekesinin üzerine damlatarak bir süre bekledikten sonra temiz bir sünger ile temizlenebilir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!