Güncelleme Tarihi:
Bazı yiyecekler buzluğa girdiklerinde daha hızlı bozulabilirler. Tatlarına ve dokularına zarar verdiğini bilmeden pek çok yiyeceği buzluğa koyuyor olabilirsiniz. Hangi yiyeceklerin buzdolabına konulmaması gerektiğinden emin değilseniz, bu listenin sonuna kadar bakmayı unutmayın!
Bir peyniri derin dondurucuda bekletirseniz nem peynirin dokusunu kristelleştirecektir.
PEYNİR TÜKETİRKEN BİLMENİZ GEREKEN 9 KURAL! (TIKLAYIN)
Kahve kuru ve serin bir yerde saklanmalı. Kahveyi buzluğa koyarsanız tadını ve kokusunu kaybeder.
YEŞİL KAHVENİN 10 BÜYÜK FAYDASI VAR! (TIKLAYIN)
Derin dondurucuda donan yoğurt çözüldüğünde parça parça olur. Dolayısıyla yemek için kullanacağınız yoğurdu derin dondurucuya koymak çok da iyi bir fikir değil.
GÖBEK ERİTEN 6 YOĞURT KÜRÜ TARİFİ (TIKLAYIN!)
Evde yapılan mayonezin 1-2 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Buzluğa koyulan mayonezin ise daha sonradan pıhtılaşması tüketmenize engeldir.
Kızartılmış yiyecekler buzluğa atılmadan tüketilmelidir. Buzlukta bekletirseniz kızartılmış yiyecekler yumuşayacak ve lapa gibi olacaktır.
Çocuklarınıza yaptığınız sandviçlerini dondurucuda saklamak isteyebilirsiniz. İnanın ki buzluktan çıkardığınız sandviçi yemek istemeyecektir.
Buzlukta bekleyen maydanoz, marul gibi yeşillikler derin dondurucuda yumuşayacak; aynı zamanda tadını da kaybedecektir.
Meyveleri buzluğa koyduğunuzda olgunlaşmasını önler ve aromasını kaybetmesine neden olursunuz.
Patates serin ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Patatesi derin dondurucuya konulduğunda buz kristalleri oluşacaktır. Çözüldüğü zaman ise lapa gibi olacaktır.
[fotogaleri=2389,3160,2546]