Bünyonlarınızı ameliyatsız küçültmenin 6 kolay yolu

Güncelleme Tarihi:

Bünyonlarınızı ameliyatsız küçültmenin 6 kolay yolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2019 15:20

Ayak baş parmak ekleminin tabanında oluşan genişlemeye Bünyon adı verilir. Bünyon oluşumunun nedeni kemiğin veya dokuların yerinden oynamasıdır. Eğer ayak başparmağının altından ayağın dışına doğru bir çıkıntı varsa, ayak başparmağını hareket ettirirken ağrı duyuluyorsa, eklemlerde kırmızılık, şişlik ve ağrı varsa bünyon probleminizin olma olasılığı çok yüksek.

Haberin Devamı

Kadınlarda daha sık görülen bunyonların nedeni çoğunlukla yanlış ayakkabı tercihleridir. Yaşam kalitesini etkileyen ve oldukça rahatsız edici bir problemdir.

AYAKTA BÜNYON OLUŞUMUN NEDENLERİ NELERDİR?

  • Kalıtsal faktörler,
  • Yürüyüş biçimi
  • Yüksek topuklu ayakkabı giymek
  • Yanlış ayakkabı tercihleri
  • Doğuştan gelen deformasyonlar

AYAKTA BÜNYON OLUŞUMUNU ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

  • Ayakkabı tercihlerinizi iyi yapın. Sırf şık ve güzel görünüyor diye ayağınızın rahat etmediği ayakkabıları giymeyin.
  • Sıkı ayakkabıları tercih etmeyin.
  • Sivri uçlu ayakkabılardan kaçının.
  • Kemiklerinizi güçlendirmek için yeterince A, C ve D vitamini ile kalsiyum alın.
  • İdeal kilonuzda kalın.

BÜNYON TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Bünyon oluşumunu fark ettiğiniz anda daha fazla ilerlemeden bir doktora görünmenizde fayda var. Ameliyatla bu problemden kurtulunabileceği gibi ameliyatsız çözüm yolları da vardır.

Bünyonlarınızı ameliyatsız küçültmenin 6 kolay yolu

İşte, bünyonlarınızı ameliyatsız küçültmenin 6 kolay yolu...

AYAKKABILARINIZI ÇIKARIN VE YALINAYAK YÜRÜYÜN

Çıplak ayakla yürümek ayak kaslarının güçlenmesine ve bozulan ayak kemiğinin düzelmesine yardımcı olacaktır. Gün boyu ayakkabının içinde kalan ayaklarınızın rahat etmesini sağlar.

KIRMIZI BİBER SÜRÜN 

Kırmızı biber, anti-enflamatuar bir etkiye sahiptir. Bunyon olan bölgeye sürüldüğünde orayı ısıtır ve kan akışını hızlandırır.

Haberin Devamı

Kırmızı biberin suyunu sıkın ve bunyonun üzerine yayın. Sonra bunyonun oılduğu alana biraz vazelin sürüp temiz bir bezle sarın.15 dakika bekleyin.

Ya da biberi doğrayıp zeytinyağı ile karıştırın. Bünyon olan bölgeye uygulayın. 15 dakika boyunca hafif bir masaj yapın.

AYAK KASLARINIZI GÜÇLENDİRİN

Bünyona aşırı yüklenmeden ayak kaslarınızı güçlendirecek egzersizler yapabilirsiniz.

Dik durun ve topuklarınızı kaldırmadan ayaklarınızı yere basıp 10 saniye boyunca bastırın. Sonra topuklarınızı kaldırın ve 10 saniye basılı tutun. Bu hareketi 5 kez tekrarlayın.

İnce bir havluyu kıvırın ve ayak parmaklarınızın etrafından geçirerek kendinize doğru çekin. Bunu 10 kez tekrarlayın.

ACIYI HAFİFLETMEK İÇİN BUZ KULLANIN

Buz bunyondaki iltihap ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak buzu direkt olarak bünyon üstüne koymayın. Buzu bir bezle sarın ve bunyonun üzerine yerleştirin. Üstüne bastırmadan 10-20 dakika bekleyin. Bu tedavi yöntemini günde 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

HİNT YAĞI SÜRÜN

Hint yağı , antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Aynı zamanda iltihap ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur, bu nedenle bunyon tedavisi için mükemmeldir.

50-100 ml Hint yağı alın ve bir tavada biraz ısıtın. Bir bez parçasını ılık yağa batırın ve bunyonun üzerine koyun. Ayağınızı ılık tutmak için kuru bir bandaj veya havluyla sarın. 20 dakika bekletin ve bunu günde 1-2 kez tekrarlayın.

Haberin Devamı

BÜNYON KORUYUCU KULLANIN

Bünyon koruyucular ayak parmaklarını doğal pozisyonda tutar ve bünyon tedavisinde en iyi yollardan biridir.
Ayağın ayakkabı içerisinde daha rahat olmasını sağlar ve bünyonun üzerine yük binmesine engel olur. Sürtünmeyi engeller, baş parmağın doğal bir pozisyonda sabitlenmesini sağlar.

Lütfen dikkat: Bu önerileri denemeden önce bir doktora danışınız.

BAKMADAN GEÇME!