Bugün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü!

Güncelleme Tarihi:

Bugün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 08:00

“Erkeğin karşısında zayıf olan kadının korunması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Hukuk devletinde kadınların haklarının korunması gerekir. Toplum önce insan hakkına saygılı olmalı ve başkasının hakkına ve varlığına saygı göstermelidir.

HUKUK KADINI KORUMALI

Her insanın sosyal, eğitim, sağlık, siyasal tüm kaynaklara erişme hakkı bulunur. Kadına yönelik şiddet İtalya’da, ABD’de ve Afrika’da da var. Bizde töre, oralarda kıskançlık cinayetleri işleniyor. Erkeğin karşısında zayıf olan kadının korunması gerekiyor. Hak kavramı burada ortaya çıkıyor. Hukuk kadını korur. Hukuk zayıf olanı korumakla mükelleftir.

Bugün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

ERKEK ÇOCUKLAR EĞİTİLMELİ

Erkek çocukların iyi eğitilmesi gerekir. Annelerin önce kendilerini sonra evlatlarını iyi eğitmesi lazım. Kocalarınızı da eğiterek bu yolda kararlı adım atmanız lazım. Sorunlu ailelerde evlilik kutsallığını yitiriyor. Bu yüzden koca eşine şiddet uyguluyor.

Haberin Devamı

ÇOCUK GELİNLER KONUSUNDA ÖNLEM ALINDI

Türk medeni hukukunda eski medeni kanuna göre evlenme yaşında iyileştirilme yapıldı. Evlenme yaşı önceden 16 iken şimdi olağan yaşı 17 oldu. Çok önemli bir sebep olması halinde de 16 oldu. Her iki cins için evlenme yaşı eşitlendi. Çocuk gelinler konusunda alınan bir önlem. Cinsi ve akli anlamda yaş sınırı medeni kanunumuzda sabitlendi. Evlilik süresince çocuklar üzerinde karar verme hakkı vardı. Eskiden kocaydı birliğin reisi, şimdi ise eşler birliğin lideri oldu.

Bugün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

KADIN EŞYA GİBİ GÖRÜLÜYOR

Erkek çocuklarının aile içindeki eğitimi önemli. Erkeklere annesi ile ablasının hizmet ediyor. Bu yönde yetiştirilen bir çocuk büyüdüğünde karısından da aynısını istiyor. Şiddet gören erkek çocuk evlendiğinde eşine de şiddet uyguluyor. Kadın eşya gibi görülüyor. Dünyada kadının mülkiyet hakkının yüzde 1. Utanç verici bir tablo karşımızda. Erkeğe verilen yönetim hakkı aslında onun üzerindeki ailesinin nafakasını tedarik etme, eşinin ve çocuklarının bakımını, üstlenmek zorunda bırakılmasının bir sonucudur. Eğer erkek ailesine bakmak zorundaysa karar verme yetkisi de erkeğe tanınıyordu. Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi’nin kabul edilmesiyle ülkemizde artık kadınların 2002’den sonra evlenmiş olmak kaydıyla, boşanma durumunda edinilen malların 2’ye bölünecek.

İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!