Güncelleme Tarihi:
Gelin, hep birlikte alıç sirkesinin hem yapılışına hem de faydalarına bakalım…
Malzemeler
Hazırlanışı
Öncelikle 5 kiloluk kavanozun içerisine 2 litre suyu ekleyin.
Alıçları iyice yıkayın kurutun.
Alıçları su dolu kaba ekleyin. Dilimlediğiniz elmaları alıçların üzerine dökün.
Kaya tuzu, toz şeker ve elma sirkesini de kaba ilave edin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Sirkenizin sabah ve öğle saatlerine güneş ışığında, diğer saatler ise güneş ışığı almayacak şekilde serin ve kuru kalmasını sağlayın.
Bu şekilde sirke mayalanacaktır. Yaklaşık 8-10 gün sonra sirkenizin maya işlemi bitecek.
Alıçlar dibe çöktüğü zaman sirke hazır olacak.
Kullanım kolaylığı için hazırlamış olduğunuz sirkeyi süzüp cam bir şişeye aktarabilirsiniz.
Sirkenizi serin ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.
Alıç sirkesinin faydaları neler?
Alıç sirkesi oldukça yoğun ve etkilidir. Salatalara konulacaksa, az miktarda su ile seyreltilip eklenebilir. Çok fazla kullanımı tansiyon düşüklüğüne neden olabilir. Asidik formu, fazla kullanıldığında mideye zarar verebileceğinden miktarına mutlaka dikkat edilmelidir.