Güncelleme Tarihi:
Şef Hakan Bilge Yaman’ın iddialı menüsüyle kış aylarına merhaba diyen Aperativo, 23 Ocak’tan itibaren her Çarşamba öğle ve akşam yemeklerinde mutfağını Bodrum’un ünlü aşçısı Ümmühan’a emanet ediyor.
Ümmühan - İsmail Girgin, Bodrum’la ilgisi olan İstanbullu lezzet severlerin yakından tanıdığı bir çift. 2005 yılından bu yana Bitez’de mandalina bahçelerinin ortasında açtıkları Bağarası adlı köy lokantasında yemeklerinin farklı lezzetleriyle ün salmışlar.
Ege ve Akdeniz yemeklerini kendi tarzıyla yorumlayan Ümmühan, mutfaktan, eşi İsmail Girgin ise servisten sorumlu. Bodrum Bağarası’nda yer bulmak hiç kolay değil. Günler öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Aperativo’da haftada sadece bir gün olduğuna göre, herhalde haftalar önce yer ayırtmak gerekecek.
Ümmühan’ın menüsünde neler yok ki… Şaraplı yeşil domates, kırmızı erikli pırasa, kuru üzümlü ve kuru domatesli ıspanak kavurma, elmalı kırmızı pancar, tarçınlı barbunya, portakallı kabak, yeşil elmalı ve avokadolu rezene, buğday ve cevizli süzme yoğurt, erik ve kayısılı lahana dolması, fesleğenli fasulye, ıspanaklı ve ısırgan otlu sıcak mücver, koruklu zeytinyağlı kuru börülce, çıtır mantı, sakız ağacına geçirilmiş çöp şiş, erikli bamya,. Üstelik çeşitlerin sayısı her geçen gün artıyor…