Güncelleme Tarihi:
ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan David Whipple 1999 yılında dünya çapında şubeleri olan bir fast-food restoranından hamburger aldığında, aradan geçen 14 yılda yiyeceğinin aynı kalacağını muhtemelen düşünmemişti.
Whipple’ın hamburgeri bu özelliğiyle “The Doctors” programına konu oldu.
Whipple, aslında arkadaşlarına enzimlerin nasıl işlediğini göstermek istediğini belirterek, “Arkadaşlarıma bu hamburgerin koruyucularla dolu olduğunu göstermek için bir ay boyunca paketinden çıkarmamıştım. Daha sonra unuttum gitti. İki yıl sonra hamburgeri ceketimin cebinde buldum. Ondan sonra da bu iş nereye kadar gidecek diye devam etmeye karar verdim” diye konuştu.
Whipple, fotoğrafları yayınlanan hamburgerin üzerinde küf ve mantar izi ya da tuhaf bir koku bile olmamasına dikkat çekti. Hamburgerde değişen tek şey arasına konan turşunun geçen yıllarda ortadan kaybolması oldu.
Hamburgerin fişini de saklayan Whipple, bu örneği sağlıklı beslenmelerini sağlamak için torunlarına da gösterdiğini ifade etti.
Hürriyet
David Whipple
Hamburgerin fişi