“Botoks yapıldığında yüz ifadesi değişir mi?”

Güncelleme Tarihi:

“Botoks yapıldığında yüz ifadesi değişir mi”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 15:10

Tedavi, hastaya uygulandıktan sonra 7 gün içinde etkisini gösterir.

Haberin Devamı

Kırışıklıklardan en hızlı kurtulma yöntemi olan “botoks” hakkında merak edilen sorulara Estetik & Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu yanıt verdi.

Botoks uygulamasında bölge seçimi ve dozun düzgün bir biçimde ayarlanmasıyla ifadenin kontrol edilmesi mümkün olur. Bazı kişiler kaşlarının kalkmasını istemezken bazı kişiler kaşlarının kalkmasını ister. Öte yandan bazı kişiler kaş arasındaki kırışıklıklardan veya göz etrafı çizgilerinden kurtulmayı önemli bulurken, bazı durumlarda da alın bölgesindeki kırışıklıklar önemli hale gelir.

Botoks, yüz ifadesini değiştirir mi?

Botoks, zannedildiği gibi bir dolgu maddesi değildir. Yapılan botoks uygulaması yüzü şişirmez. Dudakları ya da yanakları dolgunlaştırmak için yapılan başka estetik operasyonları da vardır. Bu tür operasyonlarda dolgu maddeleri bulunur. Ülkemizde sık sık, hyaluronik maddeler, kişiden alınan yağlar ya da kolajen dokular enjeksiyonda kullanılır. Şişliğe neden olan bu maddelerin aşırı miktarda yapılmasıdır. Botoks yüzde şişliğe neden olmaz. Kırışıklıkları gideren bir tür ilaçtır. Serum ile enjekte edilir. Enjekte edildikten sonra kaslara dağılır. Dolgunlaştırma amaçlı kullanılmaz.

Botoks sonrası şaşkın bir ifade olur mu?

Bu tamamen doktorun yaptığı dozla ilgilidir. Doz sizin beklentinize göre ayarlanabilir. Tekrar 1 hafta sonra rötuş dozu ile de istenilen düzeltmeler yapılabilir. Botoks uygulaması geçici bir tedavi tekniğidir. Tedavi, hastaya uygulandıktan sonra 3 ve 7 gün arasında etkisini gösterir. Devam eden 4-6 ay boyunca tedavi etkisini göstermeyi sürdürür. 4- 6 ayın sonunda botoks etkisini kaybeder. Kas çalışmaları normale döndüğü için kırışıklıklar eski haline döner hatta bir süre sonra eski halinden daha iyi hale gelir çünkü botoks aynı zamanda kırışıklıkları tedavi etmiş olur.

Ne zaman tekrar botoks yaptırılmalı?

Tedavinin etkisi kaybolduktan sonra yine botoks uygulanabilmektedir. Bu tedavi tekniğinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Eğer kişi tekrar botoks yaptırmazsa, botoks yaptırmadığı için kırışıklıkları artmaz.

Botoks yaptırmak tehlikeli midir?

Botoks işlemi, 15- 20 dakika gibi kısa bir sürede yapılır. Herhangi bilinen bir tehlikesi yoktur. Bazı yanlış bilgilendirmeler sonucunda botoks yapıldığında felç olunduğu gibi inanışlar vardır. Ayrıca hamile ya da süt emziren annelere bu tedavi uygulanmamaktadır. Antikor oluşması ise çok nadir görülür, bu durum ise kişide botoksun etkisini göstermemesiyle sonuçlanır. Eğer kişide botoksa karşı antikor oluşmuşsa, kişinin kırışıklıkları açılmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!