Boşanmanın böylesi!

Güncelleme Tarihi:

Boşanmanın böylesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 00:00

Ayrılığı mağlubiyet olarak görmeyin. Bu krizi atlatmak için çaba sarf edin!

Haberin Devamı

Hiç kimse gerekmedikçe boşanmayı düşünmez. Bizim toplumumuzda boşanmak için % 100 haklı dahi olsanız, çevreniz sizi evli tutmak için gayret eder. Bazen de kişisel, ekonomik, toplumsal ve kültürel nedenlerle taraflar evliliğe devam eder. Fakat evliliğin içi boşalmıştır. İşte bu noktada Psikiyatrist Dr. Nihat Kaya'nın önerilerine kulak verin!

- Kesin kararınızı verdiyseniz, aileden ve çevreden gelen baskılara aldırmayın. Vicdanınızı ve aklınızı dinleyin. Kafanızın karışmasına izin vermeyin.”En kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir.”

- Eşinizi asla bir düşman gibi görmeyin. Onunda insan olarak hakları ve duygularının olduğunu asla unutmayın. Çocuklarınız da varsa hayat boyu yüz yüze bakacağınızı unutmayın.

- Ayrılmayı bir felaket olarak değil, yeni bir yaşama başlama fırsatı olarak görün. Özlediğiniz, düşlediğiniz hayatın planlarını kurun. Önünüze çıkacak yeni imkanları düşünün. Bu, ayrılma acınızı hafifletecek ve eşinize daha “insani” davranmanıza yol açacaktır.

Haberin Devamı

- Çocuklarınızın önünde asla boşanma mevzularını konuşmayın. Çocuklarınıza dert yanmayın, asla ve asla eşinizi karalamayın. Unutmayın ki çocuklar, çift kanatla uçar, kanatlardan birini kesmeyin.

- Duygularınızı özellikle öfkenizi kontrol edin. Eşinizin sizi suçlaması ve kızdırması karşısında durumu eşitlemeye çalışmayın. Duygularınızı ve egonuzu tatmin etme peşinde olmayın. Sizin “Yangına körükle gitmeniz” yangını daha da alevlendirecektir. “Etkinin tepkiyi” doğuracağını unutmayın.

- Ayrıldığınız eşinizle medeni ve dostça bir ilişki kurun. “Geçmişte yaşayan geleceği inşa edemez.” Siz geleceğinize odaklanın. Zamanı ve hayatı ıskalamayın.

- Çocuklarınızı düzenli olarak alın ve bire bir vakit geçirin. Onların eğitimleriyle ilgilenin. Okullarına gidin. Yaz tatillerinde birlikte tatil yapın.

- Ayrıldıktan sonra hemen evlenmeyin. Ayrılık travmasını atlatana kadar ciddi hiçbir ilişkiye girmeyin. Duygusal boşluk dönemlerinde sağlıklı karar verilemediğini unutmayın.

- İşinize konsantre olun. Seyahatlere çıkın. Arkadaş ve dostlarınızla daha sık birlikte olun. Mutlaka spor yapın. Düzenli beslenip vaktinde uyuyun. Sıkıntılı dönemlerde alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılığının gelişebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!