Güncelleme Tarihi:
Psikolog Katz, “Korkularımız, beynimizin sürüngen beyin olarak bilinen bir bölümü tarafından kontrol edilir ve beynimizin bu bölümü bir kertenkeleden daha zeki değildir. Yani çok korktuğumuz zamanlarda, beynimizin bu bölümü aptal bir kertenkele tarafından ele geçirilmiş gibi olur. O kertenkele korkmuştur ve açıkçası yol yordam bilmez. Sizin ne kadar zeki olduğunuzun bir önemi yoktur. Çünkü korktuğunuzda, zekâ seviyesi çok düşük bir kertenkele kontrolü ele geçirmeye çalışmaktadır. Bir kertenkeleye mantıklı olmasını söylemek mümkün müdür?” diyor.
Kafamdaki Kertenkele, modern terapinin en güçlü araçlarından olan resimli metaforları kullanarak, okuru kendi psikolojisini anlamaya ve değiştirmeye yönlendiriyor. Kitapta aktarılan vakaların çoğunda, kişilerin “kertenkeleyi yeniden eğiterek” kaygı ve sıkıntılarından kurtulduğuna şahit oluyoruz.
“Kitabımın herkes tarafından kolayca okunabilmesini istedim ve kendimi bu amaca uygun olarak ifade etmeye çalıştım. Her şeyden önce psikolojinin içyüzüyle ilgili faydalı bilgileri, yeni ve daha eğlenceli bir yolla aktarmayı hedefledim. Rüyalarımda, kitabımın herhangi birinin kahve sehpasında durduğunu ve herkes için ulaşılabilir olduğunu görüyorum. Bu kitabın kapağını rastgele açan bir okur, üç dakikadan az bir süre içinde hayatın yeni bir açısını keşfedebilir.”