Bebeklerde küpe ne zaman takılır ve bakımı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde küpe ne zaman takılır ve bakımı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 21:31

Küpe takmak amacı ile kulak deldirme işlemi yapılması için belli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Çocukların bebekken kulaklarının delinmesi tavsiye edilmemektedir. Peki, bebeklerde küpe ne zaman takılır ve bakımı nasıl yapılır? İşte, kız bebeklerin ne zaman kulakların delinmesi gerektiği hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Haberin Devamı

 

Kulak deldirme işleminin öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler bulunmaktadır. Bebekler hassas bir cilde sahip oldukları için bu işlem için bebeğin biraz büyümesi tavsiye edilmektedir. Kulak deldirme işlemi her yaşta yapılabilen bir uygulama olsa da bebekler için uygun olan zamanın beklenmesi gerekmektedir.

Bebeklerde Küpe Ne Zaman Takılır?

Kız bebekler için kulak deldirme işlemini uzmanlar en erken 3 yaşından sonra yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu duruma neden olan etmenler arasında ilk sırada bebeklerin kulak memelerinin oldukça ince olması ve kulak memesinin deldirme işlemi sırasında zarar görebileceği gösterilmektedir. Bebekler kulaklarına takılan küpelere karşı oldukça ilgi göstermektedirler.

Haberin Devamı

Bebeklerin kulaklarına yapılan yanlış uygulamalar kalıcı zararlar meydana getirmektedir. Aynı zamanda küpeler oynama sonucu kulaktan çıkabilir ve bebekler tarafından yutulabilir ya da buruna sokulabilir. Belli durumlar göz önünde bulundurulması ve bebeklerin kulaklarını deldirmek için onların ebeveynlerinin sözlerini anlayacak bir olgunluğa gelmeleri beklenmelidir. Çünkü çocuklar belli bir yaştan sonra kulaklarında küpenin olduğunu fark ederek oynamak istememekte ya da ebeveynlerinin sözüne uygun davranışlar sergilemektedirler.

Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebeklerin kulakları belli bir yaştan sonra mutlaka hastane yada eczane gibi steril ortamlarda delinmesi gerekmektedir. Böylelikle enfeksiyon kapma durumları en aza inmektedir. Kulak deldirme işlemi için bebeğin mutlaka hazır olması gerekmektedir. Çok hareketli bir bebeğe sahip olan ailelerin bu işi bir süre daha ertelemeleri tavsiye edilmektedir.

Kulağı deldirilen bir bebeğin kulağıyla oynaması için dikkat edilmesi gerekir. Daha sonra delinen kulak memesi için gerekli olan bakımların yapılması kulağın enfeksiyon kapma riskini azaltmaktadır. Ancak bu bakımı yapacak kişinin ellerinin temiz olmasına özen göstermesi gerekmektedir. Kulağın delinen yerine kesinlikle dokunulmaması gerekmektedir. Kulağa takılan küpe ara sıra yerinden oynatılmalı bakteri kapmaması için solüsyon ve krem uygulaması yapılması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!