Güncelleme Tarihi:
Kolik anne ve babanın kötü bakımı ile ilgili değildir. Bebek ağlarken kendini kasabilir ya da bacak ve ellerini çekebilir. Bunların hiçbiri karnının ağrıdığı anlamına gelmez.
Bebeğe zararı var mıdır?
Bebeğin huysuz olması ve ısrarlı ağlamasının ona zararı yoktur. Ağlama tamamen ortada kaldırılmasa da ağlama süresi günler içinde azalır. Böyle bebeklerin ileride çevresel uyaranlara daha duyarlı olabildikleri düşünülmektedir.
Bebeği nasıl sakinleştirebilirsiniz?
Bebeğinizi kucağınıza alın ve sakinleştirmeye çalışın; bu bebeği gevşetir ve uyutur.
Onu sakinleştirmek için:
Bu yapılanlarla bebek sakinleşmezse, 30 dakika geçmişse ve karnı toksa, muhtemelen artık uyumak istiyordur.
Etrafındaki gürültüyü azaltın ve uyumaya bırakın. Sırt üstü yatağına yatırın, kapıyı kapatın, başka odaya gidin ve başka şeylerle meşgul olun. Sonunda uyuyacaktır.
Enerjinizi, çocuğunuzun gerçekten ihtiyacı olduğu zamana saklayın. Yatakta 15 dakikadan fazla ağlarsa tekrar kucağınıza alıp baştan bütün sakinleştirici metotları kullanın.
Bebeğin beslenmesini nasıl ayarlamalı?
1. Bebeğinizi her ağladığında beslemeye çalışmayın. Aç olmak bebeğin ağlama sebeplerinden sadece biridir. Mide boşalması 2 saatten fazla sürer. Dolayısıyla her iki beslenme arası bu süreyi bekleyin. Aksi halde kramp olabilir.
2. Bebeğiniz eğer anne sütü alıyorsa kahve, çay, kola ve diğer uyarıcı içecekleri almayın.
3. Eğer çocuğunuzun ishali, kusması, egzaması, nefes alırken hırıltısı varsa veya ailede süt alerjisi hikâyesi varsa bebeğiniz inek sütüne alerjik olabilir. Doktorunuza danışın.
Kendiniz için ne yapabilirsiniz?