Bebekle/çocukla tatil yapmanın püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

Bebekle/çocukla tatil yapmanın püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 17:10

Ebeveynler için çocukla ya da bebekle tatil yapmak, gerekli tedbirler alınmadığında zorlu bir süreç haline gelebiliyor. Uzmanlar, özellikle tatilde, bebeğinizin ya da çocuğunuzun belirgin alışkanlıklarını değiştirmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

TATİL DÖNEMİNİ BELİRLEYİN

Bebekli ya da çocuklu aileler için tatil dönemlerinin belirlenmesinde yaş grubuna dikkat etmek gerekiyor. Çocuklarınızın aşırı sıcak havalardan etkilenmemesi için yaz sonunda ya da yaz başında tatil yapmak daha uygun olabilir. Bunun yanında eğer bir ya da iki aylık bir bebek sahibiyseniz günlük yaşamınızı sürdürdüğünüz yerden çok farklı bir iklime sahip yerlere gitmemeye özen göstermelisiniz. Farklı hava değişimleri, çocuklarınızın sağlığını etkileyebilir.

TATİL ÇEVRESİNDE SAĞLIK MERKEZİ OLMALI

Özellikle yeni doğmuş ya da iki üç aylık bebekler için tatilde hastalık riski çok daha fazla. Bu nedenle ailelerin, tatil yapacakları yerde mutlaka bir sağlık merkezi olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Günün her saatinde meydana gelebilecek rahatsızlıkların bir problem oluşturmaması için bu durum son derece önemli.

YEMEK DÜZENİNİ BOZMAYIN

Bebeğinizin ya da çocuğunuzun tatil döneminde beslenme alışkanlıklarına devam etmesini sağlayın. Ek gıdaya geçmiş bebekler için tatil köylerinden ziyade apart, pansiyon, kiralık oda veya ev gibi kişisel yemek hazırlıklarının yapılabileceği, hazır mutfakları olan tatil noktalarının tercih edilmesi daha doğru olabilir. 5-6 yaşlarındaki çocuklar içinse tatil köyleri tercih edilebilir. Burada yer alan açık büfe restoranlarda yiyecek seçimi yine kontrollü yapılmalıdır. Bu tatil merkezleri, çocukların oyalanması için de kolaylık sağlar.

UYKU SAATLERİNDE YOLA ÇIKIN

Çocukların ve bebeklerin özellikle uzun yolda, hareketli olduklarını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra alışık olmadıkları otobüs, uçak, tren ya da araba gibi taşıma araçlarında rahatsız olabilirler. Bu nedenle yola çıktığınızda bebeğinizin ya da çocuğunuzun uyuyor olması, yolculuğun daha rahat geçmesini sağlar. Uçak yolculukları, bebekli aileler için daha kolaydır. Uçak yolculuğunda bebeklerin basınç nedeniyle sorun yaşamaması için emzirilmesi ya da su içirilmesi önerilir. Biraz daha büyük çocuklar için sakız çiğneme sorunu azaltabilir. Araba ile yolculuklarda 2 ya da 3 saatte bir mola verebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!